• DOLAR 32.561
  • EURO 34.898
  • ALTIN 2433.945
  • ...
Çiçekli halkı Kutlu Doğum sonrası duygularını paylaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu`na üye Batman Köy-Der tarından Gercüş ilçesine bağlı Çiçekli (Şıfêrê) köyünde gerçekleştirilen Kutlu Doğum etkinliğinden sonra köy halkı duygu ve düşüncelerini İlke Haber Ajansı`na (İLKHA) aktardılar.

“Allah bizleri Hz Muhammed Mustafa`nın (sav) nurundan uzaklaştırmasın”

Batman Gercüş İlçe Müftüsü Mehmet Demir, köy sakinlerinin ve çevre köylerden gelenlerin sadece Peygamberin mevlidi için toplandıklarını dile getirerek, “Programda Mevlid-i Şerif okundu, ilahiler seslendirildi. Elhamdülillah Gercüş Müftüsü olarak açılış konuşmasını yapmak bana nasip oldu. Dua ve salavatlarla devam etti. Allah bizleri Hz Muhammed Mustafa`nın (sav) nurundan uzaklaştırmasın ve O`nun hayır ve selametini her zaman bizlere nasip etsin. Bu etkinliğe icabet eden camiaların hayırlarını Allah kabul etsin. Rabbim bizleri daima İslam ve iman yolu üzerinde sabit tutsun.” dedi.

Köylerinde ilk defa Kutlu Doğum etkinliğinin olmasından dolayı çok mutlu olduklarını belirten köy sakinlerinden H. Ahmet Çelik, “Rabbim bu etkinliklere katılımı çoğaltsın. Allah`ın izniyle bu etkinliklere devam edeceğiz. Bizler sağ oldukça Peygamberimizin yolunu sürdüreceğiz. Allah`ın izniyle bu etkinliklerle gençlerimiz Peygamber (sav) davasına daha çok bağlanacaklardır.” ifadelerini kullandı.

“Önderimiz ve rehberimiz Hz Muhammed`dir”

Senelerce köyünü ve ihtiyarlarını ziyaret etmeyenlerin bu etkinliklerle ziyaret ettiklerini belirten Zekiye Gündüz (80), “Önderimiz ve rehberimiz Hz. Muhammed`dir. Köyümüzde ilk defa Kutlu Doğum etkinliği oluyor. Senelerce köyünü ve ihtiyarlarını göremeyenler bu etkinlik vesilesiyle köye geldiler. İnşallah önümüzdeki seneler daha güzel ve çok katılımlı olacak.” şeklinde konuştu.

Çiçekli köyünün sakinlerinden Hasine Altun (87) ise, “Köyümüzde mevlit etkinliği oldu, Allah bu etkinliğin hayrından bizleri mahrum etmesin. Etkinliği tertipleyenlerin Allah işlerini rast getirsin. Allah hakkımızda hayırlısı hangisiyse tüm Müslümanlara nasip etsin.” dedi.

Etkinliğin çok güzel geçtiğini söyleyen Furkan Gündüz (18), “Bu sene ilkti, gelecek seneki etkinliklerde daha fazla katılım olmasını bekliyoruz. Köy halkının gerçekten yoğun ilgisi vardı. Yaşlılarımız, gençlerimiz hepsi de çok yuğun ilgi gösterdiler. Programda dağıtılan yemekte emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Bu etkinliklerin her sene devam etmesini diliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Köy sakinlerinden Mehmet Kaya da (82), duygularını şu şekilde aktardı: “Bu program çok güzeldi, mübarek olsun. Peygamberimizin mevlidi bizleri çok sevindirdi. Batman ve başka yerlerde kalan tüm akrabalarımız bu etkinliğe gelmişler, bu etkinlik sayesinde hepimiz birbirimizi gördük. Bundan güzel başka bir şey olamazdı. Hiçbir etkinlik bizleri böyle bir araya getiremezdi. Herkes Allah ve Peygamber için buraya gelmiş. Rabbim bizlere cennetini nasip etsin.”

Programı tertipleyenlere teşekkür eden Çiçekli köyü muhtarı Abdurrahman Gündüz (38) “ Sebep olan ve emeği geçen herkesten Allah ve Resulü razı olsun. Bizler çok memnun olduk. Davetimize icabet edip gelenlerden ve gelemeyenlerden Allah razı olsun. Bu ilkti bizler istiyoruz ki, her sene devamı gelsin, köyümüz bu etkinliklerle bereket bulsun.” şeklinde konuştu.  (M. Sait Çelik – İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir