• DOLAR 32.507
  • EURO 34.606
  • ALTIN 2495.156
  • ...
Memura ek derece geliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA - Başbakan Davutoğlu, 15 Ocak 2005'ten sonra memuriyete başlayanlara da ek derece verilmesi konusunda karar aldıklarını, seçimden sonra ilk adımlardan birisinin bu olacağını söyledi.
Davutoğlu, " Uzun zamandır gündeme getirilmekte olan ek derece talebi konusunda, 15 Ocak 2005'ten sonra memuriyete başlamış olanlara da 1 derece ek derece verilmesi konusunda prensip kararı aldık. Seçimden sonra atacağımız ilk adımlardan birisi de bu olacak” dedi.
Başbakan ayrıca, "Fazla çalışma konusunda da herhangi bir adaletsizliğe mahal vermeyecek şekilde adımlar atılacak. Fazla mesai konusunda asla tahammülümüz yok. Ücret ve ek personel anlamında bunları telafi edeceğiz" mesajlarını verdi.

"Kimse bize kibirle konuşamaz"
Davutoğlu konuşmasında, Avrupa Parlamentosu'nun (AP) 1915 olaylarıyla ilgili aldığı "soykırım" kararına da tepkisini sürdürdü.

"Türkler ve Ermeniler ve dahi diğer milletler, 1. Dünya Savaşı`nın acısını yaşayan herkesle oturup konuşmaya, acıları paylaşmaya hazırız. Ama bize tepeden konuşamazlar. İster dini kimliğiyle Papa, ister Avrupa`da yükselen ırkçılığın sesi haline gelmiş Avrupa Parlamentosu, kimse bize kibirle konuşamaz. Bizimle göz mesafesinden konuşan herkesle tarihi de geleceği de konuşuruz. Ama bir milim tepeden konuşana eğilmeyiz. Geçmişi de geleceği de beraber konuşacağız. Ne onurumuzu çiğnetir, ne ecdadımızın mirasını ne de gelecek neslin mirasını çiğnetiriz."

Al Jazeera

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir