• DOLAR 32.583
  • EURO 34.823
  • ALTIN 2500.571
  • ...
Ümmetin iftiharı 3 dava adamı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER

ŞEHİD DOKTOR ABDULAZİZ RANTİSİ:

HAMAS`ın kurucu liderlerinden Prof. Dr. Abdulaziz Rantisi,17 Nisan 2004`te siyonist israil tarafından arabasına fırlatılan füzelerle şehid edilmişti. Şehid Abdulaziz Rantisi, Şeyh Ahmed Yasin`in şehadetinden sonra HAMAS`ın Genel Sorumlusu seçilmişti. Ancak Rantisi, Şeyh Yasin`in şehadetinden sadece 25 gün sonra tıpkı Şeyhi gibi şehadet şerbetini içerek Rabbine kavuşmuştu. siyonistlerin füze saldırısında Prof. Dr. Rantisi`nin iki koruma görevlisi ve 25 yaşındaki oğlu Muhammed de şehid düşmüştü. Şahadetinden önce “Ey Rabbim! En son temennim beni cennetine koymandır” diyen şehid Abdülaziz Rantisi`nin şahadetinin 11. yıl dönümünü idrak ediyoruz. Doktor Abdülaziz Rantisi konuştuğu zaman büyük komutan Halid bin Velid`i, büyük mücahid ve Kudüs`ü haçlılardan kurtaran Selahaddin`i hatırlatıyordu.

Şehid Rantisi Kur`an hafızıydı. Kur`an-ı Kerim`i 1990 yılında tek hücrede bulunduğu israil zindanlarında hıfz etmişti. Aynı zamanda Rantisi edebiyatçı ve şairdi. Başarılı bir çocuk doktoruydu. Öyle ki sahip oldukları üstün imkânlara rağmen Yahudiler bile zorlandıkları vakalarda Abdülaziz Rantisi`nin kendilerini tedavi etmesini istiyorlardı. Şehid Rantisi karizmatik ve dirayetli bir siyasetçiydi. Bir gün bir basın toplantısında –ki her gün sabah akşam iki basın toplantısı düzenliyordu – gazeteciler ona bir soru sordu. O da onlara kesin ilkelerle şiirle etkili bir cevap verince onlardan biri ona, “Ey Doktor Abdülaziz sen doktor musun? Şeyh misin? Şair misin? Yoksa siyasetçi misin?” dedi. O da, “Filistin sorunu beni her şey olmaya mecbur etti” diye cevap verdi.

KAHRAMAN KOMUTAN ŞEHİT CEVHER DUDAYEV

Bugün İslam coğrafyasında yaşananlara bakılırsa sadece tarihin tekerrürden ibaret olduğunu görürüz. Fazla eskiye gitmemize de gerek yoktur. Mısır`da, Suriye`de, Filistin`de, Afganistan`da zalimin izi ve tekrar tekrar her yerde aynı şekilde uygulanan zulümleri görülür. Bu gün Mısır`da yaşananlar Türkiye`de bir şekilde yaşanmıştır. Suriye`de yaşananlar Çeçenistan`da yaşanmıştır. Zalim her yerde zalimdir ve planları ile hedefleri aynıdır. Bu zalimler İblis`in ilhamıyla “şiirler” yazarlar. Bu şiirleri her yerde tanımak ve görmek mümkündür. Çünkü “şairlerin” kullandığı üslup hep aynıdır. Masumların kanını akıtmak, sivilleri öldürmek, hak yoldan insanları uzaklaştırmak… 6 Eylül 1991 tarihinde Özgürlük Meydanı`nda toplanan Çeçen halkı, genciyle yaşlısıyla, kadınıyla erkeğiyle, büyüğüyle küçüğüyle bağımsızlığın ilanını bekliyordu. Devlet Başkanlığı binasında görünen Cevher Dudayev, Çeçen halkına şöyle sesleniyordu: İmam Mansur`ların, İmam Hamzat`ların, Şeyh Şamil`lerin torunları! Kafkas halklarının öncü güçleri, ey kahraman halkım! Allah`ın huzurunda ve sizin önünüzde yemin ediyorum ki, ilan edilen bu bağımsızlık ve egemenliğimizi hedef alan her türlü saldırı ve işgale karşı, bir nefer olarak kanımın son damlasına kadar savaşacağım. Üzerimdeki üniformam kefenim, şehadet ise rütbem olacaktır...”Dudayev verdiği sözde durdu ve şehadet şerbetini içti.

MÜTEFEKİR MUHAMMED İKBAL

Üstad Muhammed İkbal Batı`yı gördükten sonra; gündemini, İslam coğrafyası üzerine yapılan sinsi planlar, Müslümanların birliği, ümmetin uyanışı gibi meselelerle meşgul etmiştir. Müslümanlara ciddi fikirler aşılamış, özelde Pakistan, Hindistan gibi Güney Asya ülkeleri, genelde tüm İslam coğrafyasında etkin olmuş bir değerimizdir.
1873`te Pakistan`ın Pencap eyaletine bağlı Seyakat kentinde mutasavvıf bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Muhammed İkbal`in babası Muhammed Nur, muttaki bir insan olup, ticaretle meşgul olur, çocuğunu ahlaklı, bilgili ve faziletli bir şahıs olarak yetiştirmeye gayret gösterirdi. Sürekli Kur`an-ı Kerim okuyan İkbal; Farsça, Arapça, Urduca ve İngilizce dillerini bilirdi. Vefatından önce uzun yıllar hasta olarak yaşayan Muhammed İkbal, 1938`de ölümü tebessümle karşılamış, “ölümü ve acıyı tebessümle karşılamak mü`minlerin alametlerindendir” diyerek vefat etmiştir.

Bu haberler de ilginizi çekebilir