• DOLAR 32.326
  • EURO 35.113
  • ALTIN 2303.134
  • ...
Urfa Bağımsız Milletvekili Adayı  Yavuz`dan Kobanililere ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hür Dava Partisi`nin (HÜDA PAR) desteklediği Şanlıurfa bağımsız milletvekili adayı Mehmet Yavuz,   seçim çalışmalarına devam ediyor.

Yavuz, beraberindeki HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Lokman Yalçın ve kalabalık bir heyet olduğu halde Kobani`de yaşanan çatışmalardan kaçarak Suruç ilçesine sığınan Kobanililer için yapılan çadır kenti ziyaret etti ve  yetkililerden bilgi aldı.

Yaklaşık 35 bin kişi kapasiteli çadır kentte yetkililer tarafından karşılanan Yavuz, çadır kenti gezdi. Kobanili çocuklara verilen eğitimle ilgili Okul müdürü Nurettin Yılmaz`dan bilgi alan Yavuz, daha sonra sınıfları gezerek öğretmenlerin sorunlarını dinledi. Öğrencilerle yakından ilgilenen Yavuz, minik bir kız öğrenciyle sohbet etti, daha sonra öğrencilerle aynı sırada oturdu.

Sınıf ziyaretinin ardından kamp müdürüyle birlikte Kobanili aileleri ziyaret eden Yavuz, Kobanili ailelerin sorunlarını dinledi. Kucağına aldığı bir bebeği seven Yavuz, savaşın bir an önce bitmesi gerektiği temennisinde bulundu. Yavuz, ailelerin ziyaretinden sonra çadır kentte bulunan bir erkek mescidini ziyaret ederek mescit imamıyla bir süre sohbet etti.

Çadır kentte Kobani`deki çatışmalardan sonraki dramı anlatan fotoğraf sergisini de gezen Yavuz, şöyle konuştu: “Seçim çalışmaları kapsamında çadır kente yerleşen muhacir kardeşlerimizin sorunlarını ve sıkıntılarını yerinde görmek adına buraya geldik. Burada bize yardımcı olan ve bizi bilgilendiren yetkililere özellikle teşekkür ediyorum. Yaklaşık 24 bin insanın yaşadığı bir şehir kurulmuş. Okul, hastane ve benzeri her türlü ihtiyaç karşılanmış olsa d,a elbette buradaki insanların yüzlerinde memleketlerinden uzak kalmanın hüznü var. Bizler de bu hüznü giderme veya en azından dertleri ile dertlenme adına elimizi taşın altına koyacağız. Temennimiz odur ki, bu olaylar sona erecek. Ve bu insanları muhacir yapan sebepler ortadan kalkacak, bu insanlar da gönül huzuru ile memleketlerine geri dönecektir.” diye konuştu.

Gerekli incelemelerin ardından yetkililere teşekkür eden Yavuz, çadır kentten ayrıldı. (İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir