• DOLAR 32.523
  • EURO 34.559
  • ALTIN 2492.208
  • ...
Şırnak`ın  Şexereş köyünde Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu  Koordinatörlüğü tarafından  Şırnak merkeze bağlı Kızılsu(Şexe Reş) köyünde “Eşsiz önder Hz.Muhammed (sav)”  temasıyla düzenlenen Kutlu Doğum programı, civar ilçe ve köylerden gelen Peygamber aşıklarının katılımıyla  büyük bir coşkuyla gerçekleşti.

Programa Hüda Par`ın desteklediği Bağımsız Şırnak Milletvekili adayı Şehzade Demir de katıldı.

Şırnak`tan ve civar köy ilçelerden gelen Peygamber aşıkları,  ellerinde tevhit bayrakları ve tekbirlerle miting alanına  geldikleri görüldü.

Cuma Namazına müteakip saat 14.00`te köy meydanında toplanan kalabalık erkek ve kadınlar için ayrı yerler tahsisi  edildi.

Sık Sık tekbir ve salavatların getirildiği programda katılımcıların ellerinde “Hoş geldin Ya Muhammed, Anam Babam Sana Feda Olsun Ya Muhammed, Sevdam sensin Ya Resulallah, Seni görmeden sevdik ya Habiballah”  yazılı dövizler taşıdığı görüldü.

Sunuculuğunu Asım Özalp`ın yaptığı  etkinlik,  Muhsin Bilik Hoca`nın  okuduğu Kur`anı-ı Kerim tilaveti ile başladı.

 “Nisan ayı denince her yer Muhammedî sevda doluyor”

Okunan Kur`an-ı Kerim tilavetinin ardından  Kürtçe yaptığı konuşma programın açılışını  yapan  Molla Abdullah Şanlı,   Nisan ayı denilince Hz.Resullah`ın veladetinin bereketinin tüm dünyayı sardığını söyledi.

Resullullah`ın sevgisinden dolayı çoluk çocuğuyla bir arada burada toplandıklarını ifade eden Şanlı,” Bu kutlanan mevlitler  yeni yapılmıyor 1444 yıldır bu sevgi devam etmektedir.İslam dini son din olarak geldiğinden beri, bu insanların bu dine sahip çıkıp onun Resulüne biatini gerçekleşmiş ve kıyamete kadar da bu böyle devam edecektir” dedi.

Konuşmanın ardından Kızılsu Mevlit grubu mevlid-i şerif okudu.

Mevlidin ardından Özlem Ajans sanatçılarından Salih Gözüngü ve Siirt İlahi grubunun seslendirdikleri ‘Can Can Muhammed`  ilahisine,   katılımcıların da coşkuyla  eşlik ettiği görüldü.

Daha sonra programa konuşmacı olarak katılan bölge alimlerinden Molla Kerbala Şanlı Kürtçe yaptığı konuşmasında, Müslümanların   Hendek ve Bedir savaşlarını tevhit bayrağının sancağıyla kazandığını söyledi.

“İmanın en efdali Resulullah`ın sünnetine sarılmakla olur”

Peygamber Efendimizin hayatından ve hadislerinden örnekler veren Şanlı, konuşmasının devamında şunları söyledi; “Peygamber Efendimiz (sav) şöyle buyuruyor: ‘Ümmetimden bazılarının beni görmedikleri, benim mucizelerimi görmedikleri halde bana iman edip benim yolumdan gelecekler.Benim için canlarını seve seve vermeye hazır olacaklar. İşte bunlar benim kardeşlerimdir.` İşte en büyük iman budur  . İşte biz onu görmedik sahabelerini, tabiinlerini görmeden,  onun davasını severek, ona gönül vererek, işimizden gücümüzden ödün verip, burada toplanmış bulunuyoruz.O her şeye layık bir Peygamberdir. Bunun mutlaka mükafatını da göreceğiz inşallah”

 .

“Kızlarımız analarımız birer sehabi olmalıdırlar”

Konuşmasının sonunda Resulullah`ın davasına onun önderliğine sahip çıkılması gerektiğini ifade eden Molla Şanlı, eşlerimizin kızlarımızın birer Hz.Hatice ve Hz.Fatıma olması gerektiğini belirterek, onun sevgisinin sadece kutlu doğumlarla sınırlı kalmayıp yılın her gününde gönüllerde kalması gerektiğini sözlerine ekledi.

Konuşmanın ardından ilahi sanatçıları  birbirinden güzel ilahi ve ezgileriyle seslendirdiği programda, katılımcılardan bazıları halay çekti.

Program Molla Kerbala Şanlı`nın duasıyla son buldu. (İLKHA)


























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir