• DOLAR 32.36
  • EURO 35.123
  • ALTIN 2323.15
  • ...
Gercüş`ün Şıfêrê Köyü`nde Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman`ın Gercüş ilçesine bağlı Çiçekli (Şıfêrê) Köyü`nde Peygamber Sevdalıları Platformuna üyesi    Batman Köy-Der tarafından Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Mevlit programına Gercüş ilçe Müftüsü Mehmet Demir, Kur`an Nesli Platformu Başkanı M. Ali Altun ile, Çiçekli Köy sakinlerinin yanı sıra çevre köylerden de yoğun katılım oldu.

Cuma namazının sonra köy sakinleri tarafından  davetlilere ikram edilen öğle yemeğinin ardından Kutlu Doğum etkinliğinin yapılacağı alana  geçildi.

Köy-Der Başkanı Murat Güneş`in sunumunu yaptığı program, M. Hüseyin Barlak`ın Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

“Peygamberin Mevlidi Şerifiyle bu gün yeni bir bahar başladı”

Okunan Kur`an-ı Kerim tilavetinden sonra programın  açılış konuşmasını Gercüş ilçe Müftüsü Mehmet Demir  yaptı.  Konuşmasına Ahmedê Xani`nin bir dörtlüğüyle başlayan Demir, “Bu gün Nubihar ayıdır. Hz. Muhammed Mustafa`nın adı ve Mevlidi Şerifiyle bu gün yeni bir bahar başladı. Peygamberlerine itaatlarını göstermek için kadın-erken, genç-yaşlı ve çocuklar her yerde toplanıp Hz. Muhammed (sav) salavat getiriyorlar. Rabbimiz, Kur`an-ı Kerim`de   ‘Eğer Allah`ın sizi sevmesini istiyorsanız, Hz. Muhammed Mustafa arkasından yürüyün o zaman Allah sizi sever ve günahlarınızı bağışlar.` müjdesini bizlere veriyor. Bugün buraya toplanmamızın amacı Hz. Muhammed adınadır. Müjdeler olsun o kimseye ki, Peygamber Efendimizin sünnetini öğrenip arkasından yürüyene, saçı-sakalı ağarıp O`nun sünneti üzerine yürüyene, ‘Hz. Muhammed`in takipçileriyiz` diyen genç delikanlılara ve müjdeler olsun anne-bacılara ki,   Hz. Fatıma, Hz. Hatice ve Hz. Aişe gibi Peygambere itaatlarını gösterip o gayretle çalışanlara müjdeler olsun.” ifadelerini kullandı.

Program, Rehber Mevlid Grubunun okuduğu Mevlid-i Şerif ve Rehber İlahi Grubu tarafından, Hz. Peygamberi konu alan ilahilerin seslendirilmesi ile   devam etti. 

“Peygamber (sav) mevlidi bizler bir nur gibidir”

Seslendirilen ilahi ve ezgilerden sonra M.Ahmet Görceğiz günün anlam ve önemine dair konuşma yaptı. Görceğiz konuşmasında, “Malumunuzdur her sene Peygamber (sav) mevlit etkinliğini köy köy ve şehir şehir kutluyoruz. Peygamber (sav) mevlidi, bizler için bir nur gibi önümüzdedir. Nasıl ki bizden öncekiler Peygamber (sav) bereketiyle cehalet, küfür ve züllümden kurtulmuşlarsa, bugün de kıyamete kadar Peygamberin bereketiyle önümüzü aydınlatacaktır. Peygamber (sav) Allah`ın habibiydi. Aynı zamanda Ashab-ı Kiram da kalplerinde O`na yer verip çok seviyorlardı.” dedi.

Rehber İlahi Grubu tarafından, Hz. Peygamberi konu alan ilahi ve ezgiler seslendirilmesinin ardından program M. Murat Demir`in yaptığı dua ile son buldu. (M. Sait Çelik - İLKHA)






























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir