• DOLAR 32.6
  • EURO 34.85
  • ALTIN 2499.133
  • ...
Batman`da Kur`an-ı Kerim ziyafeti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Müftülüğü personeli tarafından Ulu Camiinde ilk defa icra edilen Kur`an ziyafeti programı, yoğun ilgiyle karşılandı.

İkindi namazının ardından başlayan programa; İl Müftü Yardımcısı Muhammed Yusuf Yaşar,   din görevlileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Program öncesinde kısa bir konuşma yapan İl Müftü Yardımcısı Muhammed Yusuf Yaşar, Peygamber efendimizin kutlu doğum haftası nedeniyle böylesi bir program tertiplediklerini söyledi.

Kur`an-ı Kerim`in her derde şifa olduğunu belirten Yaşar, “Müftülük olarak 2015 kutlu doğum haftası münasebetiyle programlarımıza devam ediyoruz. Perşembe günü yapmış olduğumuz programdan sonra şimdi de cami içi programlarımızı icra ediyoruz. Bugün kıratıyla ön plana çıkmış değerli hocalarımızın Kur`an-ı Kerim tilavetlerini halkımızla paylaştık. Hem efendimiz (as) için hem de efendimize tabi olanların ruhları için böyle bir faaliyette bulunmak istedik. Allah okuyucularımızdan da katılımcılarımızdan da razı olsun. Allah nasip ederse din hizmetini daha ileriki boyutlarda daha çok insana ulaştırabilmek için müftülük olarak hizmet etmeye çalışıyoruz. Bu tür etkinliklerimiz devam edecektir.” dedi.

Konuşmanın ardındanMüftülük Şube Müdürü Muammer Yılmaz, Korkut Özal Cami İmam Hatibi Lütfü Yılmaz, Kudret Cami İmam Hatibi M.Ali Sağdıç, Ulu Cami İmam Hatibi M.Latif Kaya, Oduncular Kur`an Kursu Öğreticisi, AbdulazizUluşık, Ayhanlar Müezzini Havzullah Kavak, Gercüş Vaizi İbrahim Halil Yakut Kur`an okudular.

Kur'an-ı Kerim'in okunması sırasında birçok kişinin duygulu anlar yaşadığı görüldü.

İl Müftü Yardımcısı Yaşar, her okunan Kur`an-ı Kerim`in mealini açıkladı.

Program,İl Müftü Yardımcısı Yaşar`ınyaptığı dua ile son buldu.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir