• DOLAR 32.37
  • EURO 35.003
  • ALTIN 2325.438
  • ...
YYÜ'de ekmek israfı paneli yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

YYÜ Gıda Mühendisliği Bölümü ve Toprak Mahsulleri Ofisi'nin birlikte düzenlediği "Ekmek İsrafını Önleme kampanyası, Tam Buğday Ekmeği Tüketimi ve Sağlık" paneli Nihat Bayşu Konferans Salonu’nda yapıldı.

Panelde konuşan YYÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kazankaya Türkiye’de yıllık 37 milyar ton ekmek üretildiğini ve bunun 2 milyar tonunun israf edildiğini ifade ederek, bu kayıp yılda yaklaşık olarak 1 katrilyon liraya denk geldiğini vurguladı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan YYÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kazankaya en temel gıda maddesinin ekmek olduğunun altını çizerek zengin sofrasında da fakir sofrasında da ekmeğin vazgeçilmez olduğunu söyledi.

Kazankaya konuşmasında, ekmeği kutsal sayan ve nimet olarak ifade eden bir kültürün mensupları olduklarını belşrterek, “Ekmek kazancın, bereketin ve paylaşmanın sembolüdür. Dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 12’si yani 900 milyon insan yetersiz besleniyor. 10 milyon insan ise açlık sınırında ve yetersiz beslenmeden hayatını kaybediyor. Ülkemizde yıllık 37 milyar ton ekmek üretilirken bunun 2 milyar tonu israf ediliyor. Bu kayıp yılda yaklaşık olarak 1 buçuk katrilyon liraya denk geliyor. Ülkemizin ekonomide dünyada ilk 10’a girme hedefiyle uyuşmayan bir durum. Bu panel bu anlamda çok önemlidir. Ekmek israfını önleme kampanyasının başarıya ulaşmasını ve hayırlara vesile olmasını dilerim” dedi.

Açılış konuşmasının ardından YYÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Elvan Ocak, Yrd. Doç. Dr. RaciyeMeral, Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Burak Suvak birer sunum yaptı.

Ardından Toprak Mahsulleri Ofisi Daire Başkanı Mustafa Bahar bir konuşma yaptı.

 Panel konuşmanın ardından soru-cevap kısmıyla sona erdi.(İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir