• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kamaruzzaman`ın idam edilmesi İzmir`de kınandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bangladeş`te Cemaati İslami liderlerinden Muhammed Kamaruzzaman`ın idam edilmesini protesto eden Müslümanlarla Dayanışma Platformu, evrensel hukuk kuralları ihlal edilerek sürdürülen yargılamalar neticesinde verilen idam kararlarının zorbalık olduğunu belirtti.

Konak Meydanı`nda Cuma namazı çıkışı düzenlenen basın açıklamasında, sık sık ‘İslami Hareket Enegllenemez, Cemaati İslami Susturulamaz, Katil Hasina Hesap Verecek` sloganları atıldı.

Basın açıklaması gıyabi cenaze namazıyla başladı. Ardından Özgür-Der İzmir Şube Başkanı Nurcan Büyük ve Özgün-Der adına Kemal Songür birer  konuşma yaptılar.

Basın açıklamasını platform adına Umut Kapısı Genel Başkanı Hacı Şani okudu. “Sakın, Allah`ı zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma! Ancak, Allah onları (cezalandırmayı), korkudan gözlerin dışarı fırlayacağı bir güne erteliyor." (İbrahim: 42)” ayetiyle konuşmasına başlayan Hacı Şani; “Bangladeş Cemaati İslami Liderlerinden Muhammed Kamaruzzaman`ın idam edilmesini esefle lanetliyoruz!” dedi.

Bangladeş hükümetinin hukuki ve insani tüm değerleri ayaklar altına alarak siyasi cinayetler serisine devam ettiğini belirten Şani, Hasina yönetiminin, Cemaati İslami Genel Sekreter Yardımcısı Muhammed Kamaruzzaman`ı idam ederek bir insanlık suçuna daha imza attığını söyledi.

“Bangladeş yargısı hukukun alnına kara bir leke çalmaktadır”

Evrensel hukuk kuralları ihlal edilerek sürdürülen yargılamalar neticesinde verilen idam kararlarının açık bir zorbalık olduğunu vurgulayan Şani, “Hasina yönetiminin 40 yıl önce yaşanmış iç savaş olgusunu siyasi bir malzeme olarak rakiplerine karşı kullanma ve uyduruk isnatlarla muhalefeti tasfiye çabasının kirli bir dekoru olarak işlev gören Bangladeş yargısı tüm zorba yönetimlerde karşımıza çıkan zalimlerin emrindeki yargı işleyişinin tipik bir örneği olarak hizmet etmektedir. Şüphesiz bu tür kararlara imza atmakla Bangladeş yargısı sadece kendini tüketmiş olmamakta; hukukun alnına da kara bir leke çalmaktadır.” şeklinde konuştu.

“Zalimler birbirlerinin dostu, işbirlikçisi, suç ortağıdır”

Söz konusu idam ve zulümler karşısında Batılı güçlerin duruşunu eleştiren Şani, “Öte yandan, her fırsatta insan haklarından, muhalif fikir ve eylemlerin özgürlüğünden söz eden küresel güçlerin aynen Mısır`da, aynen Filistin`de, aynen Irak`ta, Suriye`de, Özbekistan`da ve tüm İslam dünyasında olduğu gibi Bangladeş`te de İslami hareket kadrolarına yönelik baskılar, zulümler, cinayetler söz konusu olduğunda nasıl bir anda sessizliğe gömüldüklerini görmek bizi hiç ama hiç şaşırtmamaktadır. Çünkü zalimlerin birbirlerinin dostu, işbirlikçisi, suç ortağı olduğunu biliyoruz ve elbette Müminlerin de ancak birbirlerinin velisi, sahibi, kardeşi olduğuna iman ediyoruz.” dedi.

“Hasina yönetimi İslami hareketi sindirmeyi hedefliyor”

Şani, “Hasina yönetiminin uluslararası planda emperyalist-Siyonist saldırıların İslami hareketleri hedef tahtasına oturtmasının ortaya çıkardığı durumu fırsat olarak değerlendirdiğini ifade eden Şani, "Oysa işlediği suçlar yüzünden hem bu dünyada lanetlenmeyi hem de sonsuz ahiret azabını hak eden Hasina yönetimi bilmelidir ki, Allah'u Teala zalimleri asla payidar kılmaz! Bu tür zalimliklerle muhalefeti bastırmayı ve İslami hareketi sindirmeyi hedefleyen Bangladeş hükümetinin çabalarının asla başarılı olamayacağının en somut göstergesi şehadete yürüyen İslami hareket liderlerinin onurlu ve kararlı tutumudur.” ifadelerini kullandı.

“Muhammed Kamaruzzaman, Abdulkadir Molla gibi izzetli bir tavır takınmıştır”

İdama giderken Muhammed Kameruzzaman`ın gösterdiği tavrın izzetli olduğunu dile getiren Şani, “Abdulkadir Molla gibi Muhammed Kamaruzzaman da zalimlerden af dilemeyi reddederek şehadete yürürken Bangladeş İslami hareketi aleyhine kurulan tiyatroyu boşa çıkartmış, zalimlerin tuzaklarını başlarına geçirmiştir. Bu tavrıyla Bangladeş halkına, İslam Ümmetine ve tüm insanlığa izzetli bir Müslüman`ın tavrını göstermiştir.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Basın açıklaması okunan duayla son buldu. İzmir Müslümanlarla Dayanışma Platformu, Mustazaflar Cemiyeti, Özgür-Der, Özgün-Der, Umut Kapısı gibi Sivil Toplum kuruluşlarından oluşuyor. (Muhammed Yıldız - İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir