• DOLAR 32.538
  • EURO 34.939
  • ALTIN 2421.71
  • ...
Karacadağ İHL`de Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır merkez Bağlar ilçesinde bulunan Karacadağ İmam Hatip Lisesi`nde okul idaresi ile öğrencilerin organizesiyle gerçekleşen Kutlu Doğum etkinliği, Sivil Toplum Kuruluşu üyeleri, öğretmenler, öğrenciler ve velilerin yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Sunuculuğunu Okul Müdürü Mehmet Bulut`un yaptığı etkinlik, Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Etkinlikte yapılan konuşmalarda, Peygamber Efendimizin (sav) hayatı ve örnek kişiliğini anlatıldı.

“Bizim iffetimiz, namazımız, abdestimiz ondan bahsediyor”

Programa konuk olarak katılan Araştırmacı-Yazar Özkan Yaman, Hz. Muhammed`i (sav) tanımak için sahabelere bakmanın bile yeterli olacağını söyledi. Hz. Ali`nin O`nu ilmiyle anlattığını, Hz. Ömer`in O`nu adaletiyle anlattığını, Hz. Osman`ın O`nu cömertliğiyle anlattığını ve Hz. Ebubekir`in O`nu eminliğiyle anlattığını belirtti.

Yaman,  “Saygımız onu anlatıyor. Sevgimiz onu anlatıyor. Merhametimiz onu anlatıyor. Eğer gerçekten güzel ahlak ile ilgili konuşacaksak, konuştuğumuz bütün faziletler, bütün erdemler ondan bahsediyor. Bizim iffetimiz, namazımız, abdestimiz ondan bahsediyor. Allah onu Kuran-ı Kerim`de en güzel örnek, en güzel davetçi, en güzel Peygamber diye anlatıyor. ” dedi.

“Hz. Muhammed`den (sav) daha medeni kimse gelmemiş”

Hz. Muhammed`in (sav) büyük bir önder ve devlet başkanı olduğunu söyleyen Yaman, insanların hakkını istiyor diye yakıldığı ve doğrandığı bir zamanda Hz. Muhammed`in kölelerden dahi helallik istediğini ve işçilerden bile helallik istediğini söyledi.

Tarihten bugüne kadar şimdiye kadar Hz. Muhammed`den (sav) daha medeni bir insanın gelmediğini söyleyen Yaman, “Kadınların diri diri gömülmesini engelleyen kimdi? Avrupa`da 19`ncu yıllara kadar pazarlarda kadını dövme sopaları satılırken, Almanya hukukunda öfkeli bir erkeğin kadın öldürmesi üzerine ceza alması söylenirken, İsviçre`de kadınlara yeni yeni seçilme hakkı verilirken, Peygamberimiz, ‘Cennet, anaların ayağının altındadır.`, ‘En kötüleriniz kadını döver.` Avrupa`da bugün dahi tuvaletlerde su kullanılmazken, İslam Peygamberi 6`ıncı yüzyılda günde 5 defa abdest aldırıyordu.” ifadelerini kullandı.

Özlem Ajans sanatçılarının seslendirdiği ilahiler eşliğinde öğrenciler halay çekerken, program dua ile sona erdi.  (M. Sıddık Bilge - İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir