• DOLAR 32.595
  • EURO 34.823
  • ALTIN 2512.008
  • ...
İmam hatip ve medreselerde okuyalım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`da farklı illerde birinci olan imam hatip lisesi öğrencileri arasında hafızlık ve ezan okuma yarışmasına katılarak birinci olan Siirt İmam Hatip Öğrencisi Muhammed Furkan Oğuz, duygularını İlke Haber Ajansıyla paylaşarak, imam hatip ve medreselerin önemine vurgu yaptı.

Günümüzde gençliğin kötü durumlara düştüğünü belirten Muhammed Furkan Oğuz, pek çok gencin zamanlarını internetle geçirdiklerini kendilerinin ise Allah'ın kelamıyla meşgul olduğunu ifade etti.

Hafızlığını iki yılda tamladığını belirten Oğuz bölgede birinci olması kendisini ve ailesini sevindirdiğini söyleyerek, "Amcamın teşvikiyle Kur`an kursunda hafızlığıma başladım. Okulda da hocalarım yardımcı oldular bu vesileyle yardımlarını esirgemeyen başta amcam, ailem ve okul hocalarıma teşekkür ediyorum." Dedi.

Hafızlığın bir kısmet ve Allah`ın bir lütfü olduğunu ifade eden Oğuz daha, "Gençliğin şuanda kötü ortamlarda bulunuyor, zamanlarını kötü yerlerde geçiriyorlar gençliğin bu tür kötü yollardan arınmak için imam hatip okumaları ve medreselere yönelmeleri gerekir." tavsiyesinde bulundu.

Oğuz`un, hafızlık eğitiminin tamamlamasın da yardımcı olan okul öğretmeni Eşref Yontaş, ise hafızın kıyamet gününde yetmiş kişiye şefaat edeceği hadisi şerifi hatırlatarak, "İçinde bulunduğumuz bu ayda Hz Muhammed(s.a.v) dünyaya gelişini kutladığımız böyle bir ayda bizim için büyük gurur ve sevinç içerisindeyiz." İfadelerine yer verdi.

İmam hatip okulu olarak amaçlarının öğrencilerini sadece okumakla değil okuduklarını hayatlarında uygulamaları için gayret ettiklerini ifade eden Yontaş,  “Gençliğimize baktığımız zaman edep, hayânın olmadığı bir yerde Allaha hamd olsun öğrencilerimizi Kur'anla, ihlâsla amele yetiştirme gayreti ve çabasındayız” şeklinde konuştu.

Yontaş Son olarak,  “Samsun'da Türkiye birinciliği seçmek için 17 Mayıs ta Samsun'da hafızlık yarışması gerçekleşecektir, temennimiz öğrencimizin Türkiye birinciliğine yükselmesidir” ifadelerini kaydetti. (Muhammed Dayan/Süleyman Tekcanlı - İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir