• DOLAR 32.564
  • EURO 34.935
  • ALTIN 2426.092
  • ...
Bingöl il genel koordinasyon toplantısı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

2015 yılı 2. Dönem İl Genel Koordinasyon Toplantısı, İl Valisi Yavuz Selim Köşger başkanlığında Bingöl Valiliği Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Bingöl İl yöneticileri ve kurum amirlerinin hazır bulunduğu toplantıda söz hakkı alan katılımcılar, İl genelinde yapılan yolların kısa ömürlü olduğu, kaliteli malzeme kullanılmadığı gerekçesiyle Karayolları 8. Bölge Müdürü İsmail Akduman’a yüklendi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Köşger, yatırım projelerine ilişkin çalışmaların, 25 kuruluş, 17 genel ve katman bütçeli daire ile 9 köylere hizmet götürme birliğince yürütüldüğünü söyledi.

2015 yılı yatırım programlarında yer alan projelerin toplam değerinin, 4 milyar 264 milyon 917 bin 317 TL olduğunu kaydeden Vali Köşger, “2015 yılındaki ödeneğimiz ise 546 milyon 720 bin 593 TL’dir. Bunun şu ana kadar 84 milyon 693 bin 695 TL’si harcanmıştır. Gerçekleşme oranı yüzde 15’tir. Buna göre sektörel dağılımla ilgili kısaca bilgi verecek olursak, parasal büyüklük açısından en büyük sektör enerji sektörüdür. 89 projede 1 milyar 984 milyonluk bir yatırım vardır. 2’inci büyük yatırım ise ulaşım sektörüdür. 71 projede 1 milyar 654 milyon 906 bin liralık proje yürütülmektedir. Tarımda 93, eğitimde 40, kent ve yerleşimde 157, sağlıkta 20 olmak üzere ilimizde yürütülen çeşitli projeler vardır.” dedi.

İl Valisi Yavuz Selim Köşger’in yatırım projelerine ilişkin yaptığı açılış konuşmasının ardından kürsüye geçen Karayolları 8. Bölge Müdürü İsmail Akduman, kurumlarına ait faaliyet raporu ve yapılması planlanan projeleri anlattı. Akduman’ın brifinginden sonra söz hakkı alan katılımcılar, yolların yapımında kullanılan malzemenin kalite olarak çok düşük olduğunu dile getirdi. Akduman’ın çalışmaları hakkında verdiği brifingin ardından ilk sözü alan DBP İl Genel Meclis Üyesi Aydın Kaya, geçen seneden beri yapılan ve yapımı devam eden ilçe yollarını sordu. Kaya, “geçen yıldan beridir yapılan veya yapımı devam eden ilçe yolları perişan halde. Bilhassa Karlıova ve Genç ilçe yollarında yeni olmalarına rağmen çok ciddi sıkıntılar mevcut. Yedisu İlçe yolunu ise içler acısı. Diğer taraftan konuşmanızda BSK asfalt yapımına değindiniz. Kendimizce edindiğimiz teknik bilgiler neticesinde BSK asfaltın 15 yıl gibi uzun bir ömre sahip olduğunu öğrendik. Hal böyleyken Kervansaray’dan başlayıp Kurudere Köyüne kadar olan ve BSK asfalt ile yapıldığı belirtilen yolda ciddi şekilde çatlamalar oluşmuş durumda. Bunun sebebi nedir. Yüklenici firmalarla yapılan ihaleler sonrası imzalanan sözleşmeler ne şartlar içeriyor. Bu sözleşme şartları tam olarak yerine getiriliyor mu? Çünkü 200-300 Milyon gibi yüksek maliyette yapılan bu yollar, çok kısa sürede bozulmaya başlıyor. Harcanan bu parada tüm insanların hakkı vardır ki bu sebeple milletin malı boş yere çarçur edilmesin. Bu hususlara dikkat edilmesini ve varsa herhangi bir sıkıntı veya sorun tüm bunlara göz yumulmamasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Kaya’dan sonra söz hakkı alan Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği Başkanı Ali Bayram, il yollarında kullanılan kalitesiz malzeme gerçeğinin üzerini teknik eleman sıkıntısıyla örtüldüğünü söyledi. Bayram, “Bingöl’de kalitesiz asfalt kullanılıyor. Karayolları Genel Müdürlüğü teknik elamanları bahane etmesin. Bingöl’de kalitesiz asfalt kullanıldığını siz de benden iyi biliyorsunuz. Kışı bahane etmeyin, tuzlanmayı bahane etmeyin. Gâvur dağları diye tabir edilen yer rahmetli Özal döneminde yapıldı. Gidin Moskova’ya orası eksi 25 derecede ve sürekli tuzlanmada yapılıyor, buzlanmada oluyor ama asfalt bozulmuyor. Söz alan arkadaşlarımız milletin parasının çarçur edilmemesi gerektiğine değindi. Bende buna katılıyorum. Öte yandan Tugay kavşağındaki karışıklık ortada, yol hakkı kimin belli değil. 12 yıldır orada ışıklandırma yapılmasını istiyoruz. Işıklandırmalardaki sıkıntıları defalarca dile getirdik ama müdahale edilmedi. Elazığ yolu üzerinde bulunan Üniversite kavşağında defalarca kaza meydana geldi. Gün içerisinde ışıklar güneş ışıklarından dolayı belli etmiyor. Buraya da Afyon sistemi bir ışıklandırma yapılmasını istedik ama kimse bir adım atmadı.” şeklinde konuştu.

“Karlıova yolu Köstebek yuvası”

Toplantıda söz alan Karlıova Kaymakamı Levent Yetgin ise şu şekilde konuştu: “Karlıova yolu köstebek yuvasına dönmüş durumda. Yolda çökmeler yaşandı, bozulan yerlere yama yapılma şekli ise tam anlamıyla rezalet, ‘yamalı bohça’ dedikleri bu olsa gerek.”

Karayollarında yaşanan sıkıntıları dinleyen Bölge Müdürü İsmail Akduman, göreve yeni atanmasını hatırlatarak söz konusu sıkıntıların giderilmesi noktasında gerekli çalışmaları başlatacaklarını belirtti.

Toplantıya, Karayolları 8. Bölge Müdürü İsmail Akduman, DSİ 9. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, kurum amirleri ve il genel meclis üyeleri, ilçe kaymakamları ve ilçe belediye başkanları katıldı.   (Nihat Kanat - İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir