• DOLAR 32.552
  • EURO 35.05
  • ALTIN 2427.63
  • ...
ASÜ`de "Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı" konulu panel
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Aksaray Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle “Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı” konulu bir panel düzenledi.

Program, Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Programda bir konuşma yapan ASÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, Türkiye`nin en genç üniversitelerinden birisinin ASÜ olduğunu, henüz 9 yaşında olmasına rağmen çok hızlı şekilde büyüdüğünü belirterek, “Gençlerimizi en iyi şekilde yetiştirmeye gayret ediyoruz, kimseyi ötekileştirmiyoruz, dışlamıyoruz.” dedi.

“Kardeş kavgasına bir nihayet olsun istiyoruz”

Türkiye`de çok kan kaybettirmiş olan ayırımcılığın artık bitmesi ve kardeş kavgasının son bulması gerektiğini belirten Acar,Allah`ın bizlere armağan ettiği yeteneklerimizi kavgaya, gürültüye değil de, memleketimizin daha yaşanır bir memleket haline gelmesi için yapmaya, inşa ve imar etmeye harcayalım istiyoruz. Bu çerçevede arkadaşlarımızla birlikte el ele çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

Kutlu Doğum Haftası`nın sıradan bir doğum günü kutlaması olmadığını sözlerine ekleyen Acar, “1444`üncü doğum yılını kutladığımız insan Peygamberimiz. O, bize yol gösteren, dünyaya geliş amacımızı ve dünyanın bir imtihan alanı olduğunu öğreten insan. Peygamberimizin çağrısı hâlâ geçerliliğini koruyor. Bu nedenle mesajı yeniden düşünmek ve anlamak zorundayız.” ifadelerini kullandı.  

ASÜ İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Bahaüddin Varol ise selamlama konuşmasında Kutlu Doğum Haftası`nın artık bir gelenek haline geldiğini ve çok da güzel olduğunu söyleyerek, “Bu programlar, günlük meşguliyetlerimiz içerisinde hiç farkında olmadan kaybettiğimiz bir takım değerleri en azından hatırlayabilmek adına birer vesile oluyor. Peygamberimiz vahyin ilkeleri ışığında İslam`ın temel değerlerini öğretti ve aynı zamanda eğitti. O`nun yetiştirdiği nesle “ashap” diyoruz. Bizlere düşen görev, Peygamberimizin uygulamalarından bizlere ulaşanları almak, anlamak, anlamlandırmak, uygulamaktır.” şeklinde konuştu.   (Ömer Yıldırım-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir