• DOLAR 32.334
  • EURO 35.061
  • ALTIN 2285.658
  • ...
Yunus Emre İHL`de Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Merkez Kayapınar İlçesi, Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesi`nde okul idaresi ve öğrencilerin organizesi ile Sivil Toplum Kuruluşu üyeleri, öğretmenler, öğrenciler ve velilerin yoğun katılımıyla Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Sunuculuğunu Özcan Günel`in yaptığı etkinlik, Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Etkinlikte, Peygamber Efendimizin (sav) hayatı ve örnek kişiliğini anlatan ilahiler ve şiirler okudu.

Programa konuk olarak katılan Araştırmacı-Yazar Özkan Yaman, Hz Muhammed`i tanımak için sahabelere bakmamanın bile yeterli olacağını söyledi. Özkan, Hz Ali`nin O`nu ilmiyle anlattığını, Hz. Ömer`in O`nu adaletiyle anlattığını, Hz. Osman`ın O`nu cömertliğiyle anlattığını ve Hz. Ebubekir`in O`nu eminliğiyle anlattığını belirtti.

Yaman, “Saygımız O`nu anlatıyor. Sevgimiz O`nu anlatıyor. Merhametimiz O`nu anlatıyor. Eğer gerçekten güzel ahlak ile ilgili konuşacaksak, konuştuğumuz bütün faziletler, bütün erdemler O`ndan bahsediyor. Bizim iffetimiz, namazımız, abdestimiz O`ndan bahsediyor. Allah O`nu Kuran-ı Kerim`de en güzel örnek, en güzel davetçi, en güzel Peygamber diye anlatıyor. ” dedi.

Hz. Muhammed`in büyük bir önder ve devlet başkanı olduğunu söyleyen Yaman, İnsanların hakkını istiyor diye yakıldığı ve doğrandığı bir zamanda, Hz Muhammed`in kölelerden dahi helallik istediğini söyledi.

Tarihten bugüne kadar Hz Muhammed`den daha medeni bir insanın gelmediğini belirten Yaman, “Kadınların diri diri gömülmesini engelleyen kimdi? Avrupa`da 19`ncu yıllara kadar pazarlarda kadını dövmek için özel sopalar satılırken, Almanya hukukunda öfkeli bir erkeğin kadın öldürmesi üzerine ceza alması konuşulurken, İsviçre`de kadınlara yeni yeni seçilme hakkı verilirken, Peygamberimiz, ‘Cennet, anaların ayağının altındadır`, ‘En kötüleriniz kadını döver` sözlerini bundan 1400 yıl önce söylemişti. Avrupa`da bugün dahi tuvaletlerde su kullanılmazken, İslam Peygamberi 6`ıncı yüzyılda günde 5 defa abdest aldırıyordu.” ifadelerini kullandı.

Öğrencilerin şiirler okuduğu programda, Grup Vuslat sanatçılarının seslendirdiği ilahilerle birlikte öğrenciler coşkulu anlar yaşandı. Program yapılan dua ile sona erdi.  (M. Sıddık Bilge – İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir