• DOLAR 32.571
  • EURO 35.039
  • ALTIN 2428.002
  • ...
Batman'da fakir öğrenciler yararına kermes
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Merkezi Diyarbakır'da bulunan Gül Eğitim Sağlık ve Yardımlaşma Vakfı (Gül Vakfı) Batman Şubesi, fakir öğrenciler yararına Öğretmenevi bahçesinde kermes düzenledi. Kermesin Cuma ve Cumartesi günleri olmak üzere iki gün süreceği belirtildi.

Gül Vakfı Batman Şube Başkanı Mehmet Şirin Gül, İslam’ın yardımlaşmayı ve ihtiyacı olanlara destek olmayı dinin temeli saydığını belirterek, "Vakıf olarak her yıl yardıma muhtaç öğrenciler yararına kermes düzenleme geleneğimizi bu yıl da devam ettirdik. Yardımlaşma yelpazemizi genişletmek için kermesimizi iki gün yapmayı uygun bulduk." dedi.

Bu kermesin amacının maddi durumu düşük öğrencilere eğitim bursu temini, giyecek ve gıda yardımı yapılması olduğunu vurgulayan Gül, "Vakıf üyelerimizin ailelerinin ve hayırsever vatandaşlarımızın maddi ve manevi katkılarıyla bu kermesi düzenledik. Bölgemizde ve Batman'da eğitime muhtaç fakir öğrencilere yönelik yaptığımız bu çalışmalar ile eğitime bir nebze de olsa katkı sağlayabilmek bizleri çok memnun etmektedir. Öğretmenevi bahçesinde kapalı alanda verdiğimiz iki günlük yemek kermesimiz Cuma ve Cumartesi günleri saat 09.00 ile 18.00 saatleri arasında devam edecektir." ifadelerini kullandı.

Evlerinde yemek yapıp kermese getiren hayırsever bayanlar ise kermesi çok anlamlı bulduklarını ve fakir öğrencilere destek olmak için ellerinden geleni yaptıklarını belirttiler.   (M.Fatih Akgül - İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir