• DOLAR 32.596
  • EURO 34.817
  • ALTIN 2507.666
  • ...
"Sosyal Etkileşim Programı" yürürlüğe giriyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Düzey 2 Bölgeleri arasında sosyal etkileşimin artırılması ve sosyal sermayenin geliştirilmesi amacı ile Karacadağ Kalkınma Ajansı ve Ankara Kalkınma Ajansı tarafından "Sosyal Etkileşim Programı" adı altında bir program yürütüleceğini söyledi.

Yürütülecek olan "Sosyal Etkileşim Programı" ile TR51 ve TRC2 bölgeleri (Ankara, Diyarbakır-Şanlıurfa) arasında güven ilişkilerinin geliştirilmesinin amaçlandığını belirten Bakan Yılmaz,  bilgi ve tecrübe paylaşımının artırılması ve sosyal bağların güçlendirilmesinin programın özel amacını oluşturduğunu söyledi

Programla, birey ve grupların birlikte ve ortak amaçlar doğrultusunda hareket etme becerilerinin yükseltilmesini de amaçladıklarını belirten Bakan Yılmaz, sürdürülebilir ağ ilişkilerinin geliştirilmesi, kurumsal yapıların güçlendirilmesine yönelik işbirliği, tecrübe paylaşımı ve ortaklıklar geliştirilmesi, sosyal ve ekonomik hayata katılım ve sosyal içerme konularında iyi örneklerin paylaşılması ve ortak sosyal sorumluluk kültürünün artırılmasının da hedeflerinin arasında olduğunu söyledi.

Bakan Yılmaz, Kalkınma Bakanlığı’nın Sosyal Etkileşim Programı'nı 2015 yılında iki Ajans için toplam bir milyon TL bütçe ile pilot uygulama olarak yürürlüğe koyduğunu ve bunun bir takvimle uygulamaya geçireceklerini ifade etti.

Yılmaz, uygulanacak programın genel çerçevesi, amaçları, öncelikleri, uygunluk kriterleri ve diğer başvuru koşullarına Kalkınma Bakanlığı web sitesinden ulaşılabileceğini de sözlerine ekledi. - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir