• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Dünden bugüne kadın hakları konferansı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dicle Üniversitesi kongre merkezinde düzenlenen konferansta konuşan Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan Tanrıverdi, “Kadın” konusunun insanlık tarihinde hiçbir dönem önemini kaybetmeyen bir konu olduğunu söyledi.

Kadının insanlık tarihindeki rolünü ve erkeğin kadına olan bakışını değerlendiren Tanrıverdi, İslam öncesi ve sonrası tarihi, kadınlar açısından ele aldı.

Yunan medeniyetinde kadının zehirli ağaç olarak nitelendirildiğini belirten Tanrıverdi, Çin medeniyetinde ise kadının her şeyi silip süpüren sele benzetildiğini söyledi.

Çin medeni hukukunda erkeğe, kadını canlı gömme hakkı verilmiş olduğunu kaydeden Tanrıverdi, Roma medeniyetinde ise kadının, ruhsuz olarak nitelendirildiğine dikkat çekti.

Yahudilerde tahrif edilmiş olan Tevrat’ta verilen bilginin esas alınarak kadının lanetli gösterildiğini söyleyen Tanrıverdi, ortaçağ karanlığının mimarları Hristiyanlarda ise 586 yılında Fransa’da düzenlenen bir toplantıda kadının insan olup olmadığının tartışıldığını ifade etti.

Tüm bunlara mukabil İslam dinin kadına verdiği değer ve makamın erişilemez olduğuna vurgu yapan Tanrıverdi, İslam’da kadının rolü hakkında bilgilendirmede bulundu.

Tanrıverdi, İslam’da kadın ve erkek arasında ise adil bir dengenin oluşturulduğuna işaret etti. - İLKHA







Bu haberler de ilginizi çekebilir