• DOLAR 32.549
  • EURO 34.903
  • ALTIN 2430.347
  • ...
Hacı Sayısı Bu Yıl Yüzde 5 Arttı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bu yıl hac vazifesini gerçekleştirmek için Suudi Arabistan`ın Mekke kentine gelen ziyaretçi sayısının geçen yıla kıyasla yüzde 5 arttığı kaydedildi.

Resmi Suudi Basın Ajansı`nın haberine göre Suudi Arabistan Genel İstatistik ve Bilgi Kurumu genel müdürü Muhanna Bin Abdülkerim Elmuhanna, geçen yıl hacı sayısının 2.79 milyon olduğunu ve bu yıl ise 2.93 milyona ulaştığını söyledi. İstatistiklere göre krallığın dışından ülkeye 1.83 milyon hacı geldi.
Suudi Arabistan sağlık bakanı Dr Abdullah bin Abdülaziz El Rabia, ajansa yaptığı açıklamada hacılarla ilgili ciddi sıkıntı yaşanmadığını ve şu ana kadar herhangi bir bulaşıcı hastalığın rapor edilmediğini belirtti.

Yetkili, Mescid-i Haram`da beş sağlık istasyonu, Cemarat köprüsü üzerinde 17 acil merkez ve Mina`da sağlık tesislerinin hacılara hizmet verdiğini hatırlattı.

Suudi Arabistan hükümetinin daha önceki yıllarda görülen yangın, çökme ve izdiham gibi hadiselerin yaşanmaması için birçok tedbir aldığı ve harcamalardan çekinmediği ifade edildi.

Bunun yanısıra Suudi taç prensi Nayif Bin Abdül Aziz, Arap Baharı dolayısıyla bazı korkuların olmasına rağmen bu yıl haccın başarılı geçtiğini ve istenmeyen hadise yaşanmadığını söyledi.

Resmi basın ajansının haberine göre Prens Abdül Aziz, `şu ana kadar geçen en iyi hac sezonunu yaşadıklarını ve bundan dolayı Allah`a şükrettiklerini` belirtti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir