• DOLAR 32.557
  • EURO 34.927
  • ALTIN 2433.312
  • ...
Tirebolu Müftülüğü Kutlu Doğum etkinliği düzenledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Tirebolu Müftülüğünce, Tirebolu Körliman Mahallesi Kapalı Spor Salonunda “Daha İyi Bir Dünya İçin Sevgi, Saygı, Merhamet” konulu konferans düzenlendi.

Halkın yoğun ilgi gösterdiği konferansa, Kayseri Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Yunus Apaydın, İlçe Kaymakamı Günhan Yazar, Cumhuriyet Başsavcısı Tamer Bayraktar ve Giresun il Müftüsü Muhittin Oral ile Giresun ilçe müftüleri katıldı.

Açılış konuşmasını Bedir Aydın`ın yaptığı program, İstanbul Kurra Hafız Yavuz Mutlu`nun Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Sunuculuğunu Hamam Mahallesi İmam Hatibi İsmet Kara`nın yaptığı programda, İl Müftüsü Oral, haftanın anlam ve önemini belirten bir konuşma yaparak, birlikte yaşamanın kültürü üzerinde durdu.

Kısa bir konuşma yapan Oral, Peygamber efendimizi anmaya ve anlamaya her zamankinden daha çok ihtiyaç olduğunu söyledi.

Hep birlikte kardeşçe yaşamaya vurgu yapan Oral, “Kardeşçe yaşayabilmek için Peygamberin ahlakıyla ahlaklanmalıyız. Bunun için de O`nun ahlak kurallarını iyi öğrenip hayatımıza geçirmeliyiz.” dedi.   

Program sonunda, Müftülükçe yapılan şiir yarışmasında dereceye giren ortaokul öğrencilerine ödülleri verildi. Ardından konferansa katılan davetlilere yemek ikram edildi. (Hakkı Yavuz-İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir