• DOLAR 32.569
  • EURO 34.861
  • ALTIN 2433.933
  • ...
Van`da Çok Sayıda Bina Yıkıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van Edremit`te saat 21.23`te meydana gelen 5.6 ve 4.5 büyüklüğünde artçı depremlerin ardından Van merkezde aralarında iki otelin de bulunduğu yaklaşık 20 bina yıkılırken, başlatılan arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

 

Başta Erciş olmak üzere ilçelerdeki çok sayıda ambulans merkeze sevk edilirken, enkaz altında çok sayıda kişinin bulunduğu bildiriliyor.

 

Depremin ardından kendilerini dışarı atan Vanlılar, daha önce evlerine dönmeleri yönünde yapılan açıklamalar nedeniyle yetkililere tepki gösterdi. 5.6`lık sarsıntının ardından yaklaşık 10 artçı daha meydana gelirken, halk arasından büyük bir panik yaşanıyor.

 

Yıkılan binalarda başlatılan arama kurtarma çalışmaları da sürerken kızılaydan yapılan açıklamada, ülke genelindeki lojistik depolarda bulunan 15 bin çadırın bölgeye gönderilmek üzere araçlara yüklenmesi emri verildiği belirtildi.

 

Ekiplerin alana sevk edildiği ifade edilen açıklamada, bölgedeki gelişmelerin yakından takip edildiği kaydedildi.

 

Öte yandan yıkılan otelde basın mensupları, kurtarma ekipleri ve otel çalışanlarının ailelerinin bulunduğu belirtiliyor. Kentte elektrikler tamamen kesilirken, arama kurtarma çalışmaları zor şartlar altında devam ettiriliyor.

Fikret Özkan - İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir