• DOLAR 32.325
  • EURO 35.095
  • ALTIN 2282.007
  • ...
Bismil`de Selahattin Eyyubi ile ilgili konferansı düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bismil Anadolu Lisesi tarafından Selahattin Eyyubi konulu konferans düzenlendi. Konferansa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Hatip Yıldız ve Doç. Dr. Abdurrahman Oral, Selahattin Eyyubi`nin kişiliği, imza attığı başarıları ve komutan olma özeliğine dikkat çeken konuşmalar yaptılar.

Selahattin Eyyubi`nin ilme ve medreselere tıp ve tasavvufa önem veren bir kişiliğe sahip olduğunu dile getiren Prof. Dr. Hatip Yıldız, “Selahattin Eyyubi zamanında Şam, Cezayir ve Mısır`da gelişen medreseler ve tasavvuf hayatının O`na etkisi oldu ve geliştirildi. Özelikle o medreselerde yetişen âlimler her tafra dağılarak ilim yaymışlardır. Osmanlı zamanında birçok âlim, Mısır`da gelişen medreselerde kendilerini geliştirdikten sonra memleketlerine dönmüştür ve hayata yön vermişlerdir. Selahattin Eyyubi Mısır`da oluşturduğu ilim iklimden dolayı bütün âlimleri buraya yönlendirmiştir. Mısır âlimler ve talebeler için bir cazibe haline gelmiştir. Tabi bunları meydana gelmesi için Selahattin Eyyubi tüm imkânları sağlamıştır. Barınma ve medreseler yapımı ve ihtiyaçların karşılanması için vakıflar oluşturarak Mısır bölgesini ilim merkezine çevirmiştir.” dedi.

Konferansın bir diğer konuşmacısı olan, Doç. Dr. Abdurrahman Oral ise Selahattin Eyyubi`nin şahsiyeti, ailesi ve doğduğu yerden kısa örnekler vererek ne tür başarılara imza attığı hususunda bilgiler verdi. (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir