• DOLAR 32.542
  • EURO 34.887
  • ALTIN 2486.012
  • ...

Mardin Organize Sanayi Müdürlüğü, Mardin Ticaret ve Sanayi Odası ve Kızıltepe Ticaret Borsasının katkılarıyla bu yıl ikincisi düzenlenerek Kızıltepe’de açılan fuar,   4 gün ziyarete açık olacak.

Fuarın açılışına Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, Erbil Vali yardımcısı Tahir Abdullah, Mardin Büyük Şehir Belediyesi Başkan Vekili Februniye Akyol, Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri, firma yetkilileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Fuarda son gelişen teknolojiler hakkında çiftçilerin bilgilendirilmesi ve bölge ekonomisine katkı sağlanması amaçlanıyor. Fuarda 17 ilden 120 firma yer alırken,   stantlarda tarım makinaları, traktör, biçerdöver, sulama sistemleri, tohum, gübre, fide, arıcılık, gıda ve gıda makinaları gibi ürünler sergileniyor.

Açılışın ardından bir konuşma yapan Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak şunları söyledi.

“Fuarda pozitif bir enerji aldım. Herkeste bir heyecan bir hareketlilik olduğunu gördüm. Geçen sene 15 bin metrekarelik bir alanda fuar  yapılmış ve 84 bine yakın ziyaretçi gelmişti. Bu sene hem yelpaze olarak katılım genişletilmiş, hem de sayı olarak genişletilmiş; 120 bin katılımcı var. Yaklaşık yüzde 10 artış meydana gelmiş. Bu tür organizasyonlar sektörlerin geldiği noktayı bize gösteriyor. Her hangi bir şehirde sınır ötesini aşan bir organizasyon yapılabiliyorsa, oradaki sektör artık kendi ayakları üzerinde durabiliyor. Kendi sınırlarını aşıyor, hatta ülke sınırlarını aşıp diğer ülkelerle beraber iş yapabilme kapasitesine ulaşmış demektir. Yüzde 10’luk artış  yeterli değil, alan yeterli olmadığı için azdır. Yeterli olduğu zaman yüzde 50 ve yüzde 100’e varan artışlar  sağlayabilecek. Benim de kanaatim o ki çok sıkışık olmuş. Burada artık bir fuar alanına ihtiyaç var. Çok daha geniş, alt yapısı çok daha güçlü. İnşallah Büyükşehir Belediyemizle beraber çalışıp, bunu en kısa sürede, burada sürekli bir fuar alanı   gerçekleştirmiş oluruz. Bu sadece tarım ile alakalı değil, diğer sektörlerle alakalı  organizasyonları da, hem tetikleyecek, hem geliştirecek. Emeği geçen katılımcılar, Sivil Toplum Kuruluşları, firmalar ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Vali Ömer Faruk Koçak’ın konuşmasından sonra çeşitli plaketler takdim edildi.  (Mehmet Aslan-İLKHA)