• DOLAR 32.381
  • EURO 35.004
  • ALTIN 2326.06
  • ...
İngiltere`de Öğrenciler Sokakta
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İngiltere`nin başkenti Londra`da binlerce öğrenci, üniversitelerdeki yüksek harçları ve eğitimin özelleştirilmesini protesto etmek için sokaklara döküldü.

Öğle saatlerinde çok sayıda üniversitenin etrafında bulunduğu Malet caddesinde başlayan yürüyüşe katılan öğrenciler, kapitalizm karşıtı protestonun üç haftadır devam ettiği Aziz Paul`s Katedrali`nin yanından da yürüyecek. İngiliz hükümetinin kararlarını protesto eden öğrencilere, Londra`nın finans merkezinde kurdukları çadırlarda kalan kapitalizm karşıtı protestocuların da destek vermesi bekleniyor.

Geçen yıl yapılan öğrenci eylemlerinde Londra`nın merkezinde yaşanan olaylar nedeniyle yürüyüş sırasında yoğun güvenlik önlemleri alınırken, 4 bin polis görev yapıyor. Polisler olası olaylara karşı plastik mermili silahlar taşıyor.

Bu arada bazı öğrenciler protestoculardan ayrılarak Londra`nın Trafalgar meydanına çadırlar kurdu.

İngiltere`de geçen yıl göreve gelen Muhafazakar-Liberal Demokrat koalisyon hükümeti, yıllık 3,290 sterlin (yaklaşık 9 bin TL) olan yüksek öğrenim harçlarını, gelecek yıldan itibaren 9 bin sterline (yaklaşık 25 bin TL) kadar yükseltme kararı almıştı.

AA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir