• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Sağlık Bakanlığı okullara bisiklet dağıtacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortak protokol imzalayarak, 5.6. ve 7. sınıflarda Seçmeli Spor ve Fiziki Etkinlik dersini açan veya Bisiklet Modülü dersini uygulayan okullara   bisiklet desteği 20 Nisan`da Van Valisi İbrahim Taşyapan`nın katılımıyla sağlanacak.

Van Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yakup İmren, İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin ve Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programları ve Kanser Şube Müdürü Büşra Tapan Soğan`da protokolün imzalanmasında    hazır bulundular.

Protokolün imzalanmasının ardından   Van il Sağlık Müdürü  Dr. İmren yaptığı konuşmada, Dünya Sağlık Örgütü, sağlığı korumak ve geliştirmek için, çevreleri azaltıp fiziksel aktivite engellerini yok etmeyi hedeflemekte ve buna uygun stratejiler geliştirdiğini belirti. İmren Dünya sağlık örgütün bunu yaparken; bütünleştirici, çok sektörlü ve ortaklık temelli yaklaşımların desteklenmesi gerekliliğini vurguladığını belitti.

“Bazı kronik hastalıklar bu sayede durdurulabilir”
Çocuk ve adolesanlar başta olmak üzere toplumun her kesiminin fiziksel aktivite düzeyinin artırılması ve fiziksel aktivite engellerinin ortadan kaldırılması gerektiğini söyleyen İmren ; “Bu sayede kardiyovasküler hastalıklar, kanser, diyabet ve kronik solunum yolu hastalıkları artışının durdurulabileceği ve bunların neden olduğu erken ölümlerin azaltılabileceği  üzerinde durulmaktadır” dedi.

“2025 Yılına kadar obezite ve diyabetteki artışlar durdurulabilir”

Dr. İmren, “Sağlıksız beslenme, yetersiz fizik aktivite (hareketsizlik), tütün kullanımı ve alkolün zararlı kullanımından uzak durulması gerektiğini belirterek, ”Dünya Sağlık Örgütü, fiziksel aktivite düzeyinin artırılmasına yönelik hedef ve stratejileri belirleyerek, ülkelere yapılabilecekler konusunda önerilerde bulunmakta ve izlenecek yol haritasının çizilmesinde liderlik yapmaktadır. Küresel hedeflerde 2025 yılına kadar obezite ve diyabetteki artış trendinin durdurulması, inaktif nüfus oranının  yüzde 10 azaltılması yer almaktadır” dedi.

 “Gençlerimize düzenli fiziksel Aktivite alışkanlığının kazandırılması amaçlanmıştır”
Gençlerimize düzenli fiziksel Aktivite alışkanlığının kazandırılması ve sağlıklarının korunması amacıyla bisiklet desteğinin sağlanacağını söyleyen İmren son olarak; “İş yerinde fiziksel aktivitenin teşviki, okullarda fiziksel aktivitenin arttırılması, paydaşlarla işbirliğinin sağlanması ve farkındalığın arttırılması amacıyla gerçekleştirilen “Fiziksel Aktivite Çalıştayı” sonuç bildirgesi, DSÖ Avrupa Bölgesi 2015-2025 Fiziksel Aktivite Stratejisi (taslak) Dokümanı doğrultusunda, çocuklarımıza ve gençlerimize düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırılarak, sağlıklarının korunması, gelecekte sağlık sistemimiz üzerinde oluşabilecek potansiyel yükün azaltılması için, Sağlık Bakanlığı tarafından   Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde 5.6. ve 7. sınıflarda seçmeli Spor ve Fiziki Etkinlik dersini açan ve/veya Bisiklet Modülü dersini uygulayan okullara protokol ile bisiklet desteği sağlanacaktır.” dedi.

Öte yandan  konuyla ilgili bisiklet desteği etkinliğinin, 20 Nisan  tarihinde Van Valisi İbrahim  Taşyapan`nın katılımıyla gerçekleştirileceği belirtildi.

(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir