• DOLAR 32.406
  • EURO 35.247
  • ALTIN 2324.282
  • ...
Sertifikasız sürücüler toplu taşıma araçlarında çalışamayacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Büyükşehir Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Gaziantep Üniversitesi (GAÜN), Servisciler Oda Başkanlığı, Şoförler ve Otomobilciler Oda Başkanlığı ile “Servis Şoförleri Akreditasyonu Sertifika” programı adı altında protokol imzalandı.

Büyükşehir Belediyesi’ni temsilen Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Osman Toprak tarafından imzalanan protokol kapsamında, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi Başkanlığı’nın (UKOME) kararıyla Türkiye’de ilk defa hayata geçirilen “Servis Şoförlerine Akreditasyonu Sertifikası” programı eğitimleri başladı.

Gaziantep’teki otobüs, dolmuş, ticari taksi, öğrenci ve personel servis şoförlerine eğitimler, GAÜN Eğitim Fakültesi’nde görevli akademisyenler tarafından veriliyor. 

Mayıs ayı sonuna kadar 200 kişilik gruplar halinde sürecek eğitimlerde, trafik güvenliği, güvenli araç sürücülüğü, trafik kuralları, meslek ahlakı, hakla ilişkiler, işletmecilik bilgisi, ilk yardım ve daha bir çok konuda eğitim verileceği bildirildi.

Eğitimlerin sonunda yazılı sınav yapılacak. Sınavda başarılı olanlara “Servis Akreditasyonu Sertifika Belgesi” verilecek.

Başarısız olanlar veya eğitime katılmayanların, bu sertifikayı almadan toplu taşıma araçlarında şoförlük yapamayacağı belirtildi. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir