• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Beşiri`nin İkiköprü Beldesinde Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman`ın Beşiri ilçesine bağlı İkiköprü (Aviskê) Beldesinde Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi    Batman Köy-Der tarafından Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Kutlu doğum etkinliğine İkiköprü Belde Belediye Başkanı, çevre köy ve İkiköprü Belde sakinleri katıldı.

Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın, açılış konuşmasını, Köy-Der Başkanı Murat Güneş yaptı.  Güneş konuşmasında, “Bizim bu İslam  dinimizi hayatımızın içinden çıkarmamamız gerekir. Biz İslam`ı hayatımızın her noktasında tatbik etmeliyiz. Biz İslam işte bu yönümüze müdahale ediyor dememeliyiz. Bilakis İslam hayatımızın her şeyini  düzenliyor. Eğer Allah bizi yaratmış ise, Allah bizi bizden daha iyi biliyor ve bizi İslam nizamına mecbur bırakmış. Demiş ki işte hak yol, doğru yol islam`dır yani Kur`an`dır ve ona tabi olun. İslam`a ve Kuran`a tabi olun. Muhammed (s.a.v) de sizler için önderdir. Muhammed`e (sav) tabi olun diye bize emretmiş.” dedi.

Açılış konuşmasından sonra etkinlik okunan Mevlidi Şerif ile devam etti. Programda, Özlem Ajans sanatçılarından Özcan Atsat, Mustafa Altıntop, Neytullah Karadeniz ve Rehber İlahi Grubu tarafından, Hz. Peygamberi konu alan ilahiler  seslendirildi. 

Programda Batman Köy-Der Gönüllüsü Ahmet Gürceğiz Hoca Kürtçe bir konuşma yaptı.  Gürceğiz konuşmasında, “Allahu Teala Kuran`ı Kerim`de Resullahtan bahsetmiş. ‘Allah ve Melekleri Peygambere selat ve selam ediyorlar. Ey iman edenler sizde gerçek bir teslimiyet ile Allah`ın Peygamberine selat ve selam edin.` Diye buyuruyor. Muhakkak dünyada Peygamber ile araları güzel olanları, ahiret gününde Allah da   onları hoşnut edecektir. Ahiret gününde Peygamber (sav) onları Kevser havuzunun başına davet edecektir. Onları Lailaheilallah bayrağının altına davet edecek. Onlarla birlikte mahşere gidecek. Eğer ki biz, Peygamber ile birlikte mahşer gününde, Kevser havuzunda buluşmak istiyorsak, Peygamberin yolundan gitmeliyiz, ona tabi olmalıyız. Onu her şeyin üstünde kendimize kabul edelim, mal, can ve evlatlarımızdan daha çok onun davasına, sünnetine sarılalım” ifadelerini kullandı.

Sanatçılar son kez ilahilerini seslendirdikten sonra,   Ahmet Gürceğiz Hoca`nın yaptığı dua ile etkinlik son buldu.  (M. Sait Çelik - İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir