• DOLAR 32.515
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2428.53
  • ...
Kanuni Sultan Süleyman İHO`da kutlu doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Merkez Bağlar İlçesi Kanuni Sultan Süleyman İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı Kutlu Doğum etkinliği güzel görüntülere sahne oldu.

Sivil Toplum Kuruluşu üyeler, İl müftü vekili, il ve ilçe Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, öğretmenler, öğrenciler ve öğrenci velilerinin de katıldığı program Bağlar Gençlik Merkezi Konferans salonunda düzenlendi.

Kur`an-ı kerim tilaveti ile başlayan etkinlik okul öğrencileri tarafından okunan Mevlidi şerif ile devam etti.

Daha sonra Grup Vuslat sanatçıları Özcan Güler ve Ömer Çelebinin seslendirdikleri ilahiler ile öğrencilere coşkulu anlar yaşadı.

Günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan Yenişehir İlçe Müftüsü Alaattin Bozkurt, Müslümanların en güzel kazanımın güzel ahlak olduğunu belirterek, bununda ancak Kur`an ve sünnete sarılmakla mümkün olacağını söyledi.

Güzel ahlakın bir sonucu olarak Müslümanların halim, şefkatli, merhametli, alçak gönüllü ve affedici olması gerektiğini söyleyen Bozkurt, “Peygamber efendimiz her zaman affedici olmuştur. Bizlerde affedici olmamız gerekir. Bize karşı yapılan yanlışa iyilik ile cevap vermeliyiz. Kötülük yapana iyilikle yaklaşacağız. Selam vermeyene selam vereceğiz. Bu şekilde davranırsak, peygamberimizin sünnetini yerine getirmiş ve inşallah toplumdaki yanlışları yaşayarak ortadan kaldırmış olacağız.” dedi

Program, Şemsettin Şimşek`in yaptığı dua ile son buldu. (Emrah Deniz / İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir