• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Bingöl`de `Güzel Hutbe Okuma Yarışması` yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, İmam Hatip Liseleri arasında ‘Güzel Hutbe Okuma Yarışması` gerçekleştirildi.

Yarışmaya Bingöl Merkez ve Selahaddin Eyyûbi, Genç, Solhan ve Karlıova Anadolu İmam Hatip Liselerinden öğrenciler katıldı. Büyük ilgi gören yarışmayı İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, Müdür Yardımcıları, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler izledi.

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen  ‘Güzel Hutbe Okuma Yarışması`, Hacılar Camii`nde yapıldı. Yarışmaya katılan tüm öğrenciler ödüllendirilirken, yarışmanın kaybedeninin olmadığı vurgulandı.

Düzenlenen yarışma sonucunda, Bingöl merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Adnan Ahtar birinci, Solhan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi İsa Bilen ikinci, Bingöl merkez Selahattin Eyyübi öğrencisi Emrullah Bat üçüncü, Karlıova Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Muhsin Yıldırım dördüncü,  Genç Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Özcan Aytunç ise beşinci oldu.

“İmam Hatip nesli, kedisine biçilen misyonu gelecekte daha iyi ifade edecek”

Yarışma sonucunda bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı,  “Merkez ve ilçelerimize bağlı altı İmam Hatip liselerimizden beşi erkek İmam Hatip Lisesi.  Buralardaki öğrencilerimizin hutbe okumalarını icra ettik.  Amacımız, gençlerimizin mesleğe yönelik, birikimlerini ve bilgilerini mihrap ve minber deneyimlerini kazandırmak için bu yarışmayı yaptık.  Güzel bir yarışma geçti. Manevi boyutu olan bir yarışma oldu. Ciddi anlamda öğrencilerimiz yarıştı. Birinci ile beşinci arasındaki puan farkı on puan bile yok. Bu da gösteriyor ki, inşallah İmam Hatip nesli kedisine biçilen misyonu gelecekte daha iyi ifade edecek. Gerek minberde, gerek mihrapta ve gerekse kürsüde almış oldukları görevleri layıkıyla ifa edeceklerdir. Amacımız, mesleğe hazırlıklı deneyimli gençler yetiştirmektir.” dedi.

Öte yandan, yarışmaya katılan tüm öğrencilere çeyrek altın, plaket, katılım belgesi ve çeşitli hediyeler verildi.  (Nihat Kanat-İLKHA) 






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir