• DOLAR 32.345
  • EURO 35.135
  • ALTIN 2302.751
  • ...
Şehit aileleri Kutlu Doğuma davet edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu yetkilileri, 19 Nisan`da yapılacak Kutlu Doğum etkinliği için PKK`li çeteler tarafından Kobani bahaneli yapılan saldırılarda katledilen Şehit Yasin Börü ve arkadaşlarının ailelerini evlerinde ziyaret ederek Kutlu Doğum etkinliğine davet etti.

Peygamber Sevdalıları Platformu adına platform üyesi Şura-Der Başkanı Hikmet Karaman şehit ailelerini tek tek gezerek, ailelerin Kutlu Doğum etkinliğine katılmalarının kendileri için şeref kaynağı olduğunu söyledi.

Bu güne kadar bölgede İslami bir hayat tarzını benimsedikleri için yüzlerce Müslümanın hedef haline getirilerek katledildiğini belirten Karaman, bu etkinlik öncesi tüm şehit ailelerine imkanları dahilinde ulaşarak onları bu etkinliğe davet etmeye çalışacaklarını belirtti.

Karaman, “Sadece Diyarbakır`da değil, Cizre`de, Batman`da, Van`da, Yüksekova`da ve ismini burada anamayacağım birçok ilde İslam ümmetinin azizleri olan ağabeylerimiz küfrün hedefi haline geldi ve katledildi. Bu gün coğrafyamızda İslami neşvünema Allah`ın izniyle bu şehitlerimizin kanının da bereketinin bir sonucudur. Sadece şehitlerimizin değil, aynı zamanda İslami duruş ve İslam davasına olan hizmetlerinden dolayı da hedef haline getirilerek yıllardır zindanlarda mahkûm olarak tutulan ağabeylerimizin de ailelerine inşallah davet götürecek ve onları da etkinliğe davet edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Davet ziyaretleri kapsamında evinde ziyaret edilen şehit Hasan Gökgöz`ün babası Mehmet Gökgöz ise, Kutlu Doğum etkinliğine davet edilmesinin kendileri için bir şeref olduğunu ve o gün meydana koşa koşa gideceklerini ifade etti.

“Aile olarak Kutlu Doğuma katılacağız”

Peygamber Sevdalıları Platformundan aldığı davet kartının büyük bir şeref olduğunu belirten Gökgöz, “Biz başımızın gözümüzün üstüne geleceğiz. Bu davetten dolayı çok memnun olduk. Biz Peygamberimiz ve Rabbimiz için canımızı feda ettik. Feda etmeye de hazırız. Bütün aile olarak İnşaAllah geleceğiz. Hem de koşa koşa geleceğiz. Biz de bu tür günleri arıyoruz. Bizde çevredeki tanıdıklarımızı Kutlu Doğuma davet edeceğiz inşallah.” ifadelerini kullandı.

Platform Yetkilisi Hikmet Karaman daha sonra diğer şehit ailelerini de ziyaret ederek her birini tek tek Kutlu Doğuma davet etti. Ziyaret esnasında konuşan aileler, Kutlu Doğum etkinliğine seve seve katılacaklarını dile getirerek, kendilerine duyulan bu yakınlığın ve getirilen davetiyeden dolayı memnuniyetlerini dile getirdiler. (Ali Fidancı - İLKHA) 










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir