• DOLAR 32.542
  • EURO 34.936
  • ALTIN 2423.334
  • ...
Diyarbakır`da hutbe yarışması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`da Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ile Karacadağ Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürlüğü tarafından lise öğrencilerine yönelik ‘Hutbe İl Final Yarışması` düzenlendi.

Diyarbakır`ın merkez Bağlar ilçesi Zümrüt Kent Camiinde düzenlenen yarışmada, Karacadağ Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Selahattin Kılıç 1`inci, Merkez Anadolu İmam Hatip lisesinden Muhammed Özalp 2`nci olurken Yunus Emre İmam Hatip Lisesi öğrencisi Göksel Kılıç ise 3`üncü oldu.

Bu tür uygulamaları bir yarışmadan daha çok hayırda yarışma olarak gördüklerini belirten Milli Eğitim Şube Müdürü Necdet Güler, “Öğrencilerimizin bu şekilde Allah`ın dinini öğrenip en iyi şekilde uygulamalarını sağlamak istiyoruz. Bu yüzden gençlerimiz yarışmada birinci olmaktan çok, ‘İnsanları en iyi şekilde Allah`a nasıl ulaştırırım` telaşındalar. Bütün gençlerimiz, buradan çıkıp imamlık mesleğini en iyi şekilde uygulamalarını temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.

“Öğrencilerin iyi bir hatip olmaları lazım”

Buradaki gençlerin hutbe vererek kendilerini geliştirdiklerini ifade eden Dicle Üniversitesi öğretim üyesi Yardımcı Doçent Doktor Davut Işıkdoğan ise gençlerin burada iyi bir hatip olmaya çalıştıklarını, bunu görünce İmam Hatip ile İlahiyat öğrencilerine olan ümidinin arttığını söyledi.

Yarışmadaki gençlerin hepsinin birbirinden güzel bir şekilde hitabet ettiğini ifade eden Işıkdoğan, “Neticede bu bir yarışmadır. Bazıları başa bazıları da sona geçecek. Buradaki hitabeti yapmak kolay değil. Gençlerimizin bu cesaretlerinden dolayı kendilerini tebrik ediyorum. Bu yarışmayı izleyen herkese ve katılım sağlayanlara da teşekkür ediyoruz. İmam Hatip öğrencileri asıl kuruluş amacına ulaşmalıdır. Öğrenciler mezun olduktan sonra yâda öğretmen olunca nasıl bir yol izleyeceklerini bilmeleri lazım. Kur`an-ı Kerim ve Arapçayı iyice öğrenmelidirler.” şeklinde konuştu.  (Ali Fidancı - İLKHA)
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir