• DOLAR 32.601
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2492.627
  • ...
STK`lardan Pazar günü yapılacak Kutlu Doğum mitingine destek ve davet
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`da faaliyet yürüten İslami Sivil Toplum Kuruluşları (STK) bir basın açıklaması düzenleyerek, Pazar günü Diyarbakır Newroz alanında Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenecek olan Kutlu Doğum etkinliğine destek verdiklerini açıkladılar.

İslami STK`lar yaptıkları açıklamada  ile Pazar günü Diyarbakır Newroz alanında yapılacak olan Kutlu Doğum Programında destek verdiklerini belirterek, tüm peygamber sevdalısı halkımızı o gün o alanda Eşsiz önder Hz. Muhammed`in davasını, misyonunu, sünnetini ve sevenlerini sahiplenmeye davet ediyoruz” çağrısında bulundular.

“Diyarbakır Kutlu Doğum programı ümmete mal olan bir etkinlik”

Pazar günü Diyarbakır Newroz alanında yapılacak olan Kutlu Doğum etkinliğine desteğini açıklayan Yetim Der Başkanı Mavi Marmara gazisi Fikri Karavil, dernek olarak o gün Kutlu Doğum mitinginde olacaklarını belirterek, “Tüm Muhammed âşıklarını o gün o meydanda olmaya davet ediyoruz.” açıklamasında bulundu.

Peygamber Sevdalılarının düzenlediği Kutlu Doğum etkinliğinin artık platformu aşan ve tüm ümmete mal olan bir etkinlik olduğunun altını çizen Karavil, o alana gitmenin ve orada çekilecek olan milyonlarca salavata ortaklık etmenin kaçırılmayacak bir hayır kapısı olduğunu da sözlerine ekledi.

“Haydi, Müslümanlar Hz. Peygambere olan bağlılığımızı ortaya koyalım”

Yaptığı  yardım çalışmaları ile göz dolduran ve gönül kazanan Umut Kervanı Yardım Platformuna üye dernekler adına bir açıklama yapan Umut Kapısı Gıda Bankası başkanı M. Sıddık Furkan ise, her yıl Peygamber Sevdalıları Platformunun düzenlediği Kutlu Doğum etkinliğinin artık yolunun gözlendiği bir etkinlik olduğunu ve aradan geçen asırlar sonrası mazlum bir coğrafyanın halkının insanları mazlumluktan kurtarmak için gönderilen peygamberine sahip çıkmasının çok anlamlı ve manidar bir gayret olduğunu söyledi.

O alanda olmayı sıradan bir zaman geçirme gibi algılamadığını belirten Furkan, o gün o alanda olmanın safını belli etmek ve haktan yana tavrını ortaya koymak anlamına geleceğini belirterek, “Haydi Müslümanlar o gün o meydanda yegâne önderimiz olan Hz. Peygambere olan bağlılığımızı, sevgimizi ve muhabbetimizi ortaya koyalım. O gün bizlerde Umut Kapısı Gıda Bankası olarak her türlü desteğimizle orada olacağız.” ifadelerini kullandı.

“Müslümanlar açısından sevindirici ve onur verici bir etkinlik”

Diyarbakır`da yaptığı hayırlı hizmetleri ile bilinen Hizmet Der Sağlık Eğitim Kültür ve yardımlaşma derneği (Hizmet Der) ise yayımladığı basın açıklaması ile Pazar günü Diyarbakır`da Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenecek olan Kutlu Doğum etkinliğine her yönüyle destek olacaklarını açıkladı.

Böylesi hayrın sokaklara taşmasına vesile olanların çok büyük bir hayra vesile olduğunun altını çizen Hizmet Der basın sözcüsü Cihan Turan, Pazar günü düzenlenecek olan Kutlu Doğum etkinliğinin artık Diyarbakır sınırlarını aşarak tüm dünyadaki Müslümanların gönül ferahlığına vesile olan bir etkinlik olduğunu söyledi.

Asırlar sonra milyonlarca insanın cadde ve meydanlara çıkarak “Anam babam sana feda olsun ya Resulullah” diyecek bir nesil olmasının Müslümanlar açısından sevindirici ve onur verici bir durum olduğunu söyleyen Turan,  böylesi toplumsal bir dönüşüme ve hayır hareketine vesile olan Peygamber Sevdalılarını tebrik ettiğini söyledi.

Turan sözlerini şöyle bitirdi:

“Bu etkinlik dediğim gibi artık Diyarbakır sınırlarını aşan bir etkinlik. Dolayısıyla Diyarbakırlı kardeşlerimin etkinliği hayırlı olsun demenin de ötesine tüm Müslümanların bu gününün mübarek olması ve hayra vesile olmasını temenni ediyorum. O gün o alanda olmaya gayret eden her kardeşimizin rabbim ecrini artırsın inşallah. Dernek olarak desteklediğimiz bu etkinliğe tüm kardeşlerimizi davet ediyoruz.” (Ali Fidancı - İLKHA )






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir