• DOLAR 32.376
  • EURO 35.021
  • ALTIN 2325.58
  • ...
Barzani`den PKK`ya sert yanıt
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, "Güney Kürdistan'ı Erbil'den yöneteceğiz" diyen PKK yöneticilerinden Duran Kalkan'ı sert sözlerle eleştirdi.

İHANET ETMEKLE SUÇLADI

"ihanet ve iç savaşı tahrik etmekle" suçlayan Barzani, yaptığı yazılı açıklamada, PKK yöneticilerinden Duran Kalkan'ın, IKBY yönetimini diktatörlükle suçlayan sözlerine sert cevap verdi. Açıklamasında Kalkan'ın söz konusu emellerini, Kürt bölgesinde gerçekleştirmek istemesine izin vermeyeceklerini vurgulayan Barzani, şunları kaydetti;

"BU İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ DEĞİLDİR"

"Kürdistan'a farklı şekillerde düşmanlık yapıldığına şahit oluyoruz. Demeç, açıklama, yazı ve farklı propaganda araçları düşmanlığın yeni boyutudur. İç savaşı tahrik eden ve Kürtler arasında fitne sokmayı amaçlayan açıklamalar yapılıyor. Kürdistan'da iki idareli yönetimin yeniden canlandırılması amaçlanıyor. Bu ifade özgürlüğü değildir. Bu tür girişimler millete ve vatana ihanettir. Bu, düşmanların plan ve programını, Kürdistan'da hayata geçirme çabasıdır. Düşmanların ajandasını uygulamaktır. Vatana yönelik bu tür düşmanlıkların, Kürdistan'da varlık bulması hiçbir şekilde kabul edilemez. Bu girişimlere asla izin verilmeyecektir. Bu konu ulusal ve milli güvenliğe ciddi bir tehdittir. Sahip olduğumuz kazanımlar, kan ve gözyaşıyla elde edilmiştir. Bu yöndeki çabalar güvenliğimiz için tehlikedir."

"BU SESİN ÇIKMAMASI İÇİN TÜM GÜCÜNÜZLE ÇABA GÖSTERİN"

Barzani, "bütün Kürdistan halkına ve siyasi taraflara da seslenmek istediğini" dile getirerek, şöyle konuştu:
"Bu sesin (Duran Kalkan) çıkmaması için bütün gücünüzle çaba gösterin. Vatana ihanet suçu olan bu görüşlerin önünü kesin. Şerefli Kürdistan halkına da çağrım şudur: Böyle grupların Kürdistan'da varlık bulmasına izin vermeyin. Vatana ihanet içindeki bu unsurlar iç savaş çıkarmak istiyor. Fitne çıkarmayı amaçlayan bu oluşumlara imkan tanımayın. Kürdistan'ın savunulması ve halkımızın birliğinin sağlanması için elinizden gelen çabayı gösterin."

"GÜNEY KÜRDİSTAN'I ERBİL'DEN YÖNETECEĞİZ" DEMİŞTİ

PKK yöneticilerinden Duran Kalkan, örgüte yakın bir yayın organına verdiği röportajda, şu ifadeleri kullanmıştı;
"Güney Kürdistan, merkezi bir siyasi yönetim altında yaşayamaz, bir olamaz. Çünkü içinde birçok lehçe ve çok değişik halk toplulukları var. Güney Kürdistan'da merkezi diktatörlük yaşayamaz. Bu bölgeyi demokrasi birleştirir ve yaşatır. Demokrasi de halkın yönetime katılması, yerel yönetimin güçlü olması demektir. Yani 'Güney Kürdistan'ı Erbil'den yöneteceğiz, sadece yönetim Erbil'de olacak' dememek lazım. Şengal, Kerkük, Germiyan, Duhok ve Süleymaniye de kendini yönetmelidir. Böyle olursa Kerkük de Kürdistan'a katılır."

Bu haberler de ilginizi çekebilir