• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Mersin Üniversitesinde kavga: 4 yaralı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mersin Üniversitesinde karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgada 4 kişi yaralandı. Yaralıların sığındıkları kafeye saldıran karşıt görüşlü öğrencilere, polis müdahale edince kısa süreli arbede çıktı.

Mersin Üniversitesi`nde bulunan sol görüşlü öğrenciler, son zamanlarda yaşanan gözaltıları protesto etmek için rektörlük önünde bulunan Cumhuriyet Alanı`nda bir araya geldi. Burada yürüyüşe geçen öğrenciler Teknik Bilimler Fakültesi önüne geldikten sonra alana tekrar döndükleri sırada önleri ülkücü oldukları iddia edilen öğrenciler tarafından kesildi.

Ülkücü oldukları belirtilen öğrenciler, eylem yapan öğrencilerin yürümesine izin vermeyince kısa süreli gerginlik yaşandı. Polisin müdahalesi ile olaylar büyümeden sonlandı.  Her iki öğrenci grubu ise olaysız bir şekilde dağıldı.

Polisin üniversiteden ayrılmasından sonra Fen Edebiyat Fakültesi girişindeki kafe önünde iki gurup arasında kavga çıktı. Kafede bulunan sandalye ve taşların havada uçuştuğu olayda ülkücü oldukları belirtilen 4 öğrenci çeşitli yerlerinden yaralandı. Yaralı öğrenciler özel güvenlik ve polisin kontrolü altından kafeye sığındı.

Kafede bulunan gruptan birinin dışarı çıkması üzerine dışarıda bekleyen sol görüşlü öğrenciler,  şahsa saldırmak isteyince kafe önünde barikat kuran Çevik Kuvvet polisleri ile sol görüşlü öğrenciler arasından arbede çıktı. Öğrenciler ellerinde bulunan taş ve sandalyelerle polise saldırdı. Polis, sol görüşlü öğrenci grubuna müdahale ederek olay yerinden uzaklaştırdı. Kafede yaralı olarak duran 4 öğrenci ise arka taraftan ambulanslara alınarak hastaneye kaldırıldı.

Üniversitede ki önlemler devam ediyor. (Osman Öksüz- İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir