• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Cizre Nuh Gıda Bankası yetimleri sevindirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Rehber TV`de yayınlanan Umut Kervanı Programına konuk olan Cizre Nuh Gıda Bankası yetkilileri, Cizre`de üç yetim ailenin ve evi yanan bir aile olmak üzere toplamda dört ailenin dramlarını ekranlara taşınmıştı. Canlı yayınlanan program içerisinde gıda bankası yetkililerini arayıp bağışta bulunan hayırseverlerin ayni ve nakdi yardımları belirtilen ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıldığı belirtildi.

Cizre Nuh Gıda Bankası tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Hayırsever halkımız tarafından bizlere ulaştırılan ayni ve nakdi yardımları, Rehber TV`de yayınlanan Umut Kervanı programında VTR`leri gösterilen ailelere ulaştırmış bulunmaktayız. Evi yanan Şemsettin Gözüngü kardeşimizin ev ihtiyaçlarını bir nebzede olsun giderecek şekilde kendilerine yapılan ayni yardımları götürdük. Ayrıca bu ailemize yapılan 3 bin 820 TL`lik nakdi yardımla birlikte 3 adet çeyrek altını da kendisine takdim ettik. Kendilerine nakdi yardım bağışında bulunulan diğer ailelerimiz ise; 6 yetim annesi Rihan Kartaş için yapılan 930 TL nakdi yardım, yetim annesi Gurbet Alpkan annemiz için 930 TL nakdi yardım, 8 yetim annesi Emine Akçakaya için yapılan 3 bin 530 TL`lik nakdi yardımları Allah`ın yardımıyla ulaştırmış bulunmaktayız. Ayrıca bu ailelerimize Gıda Bankası olarak bir aylık ihtiyaçlarını görebilecek şekilde temel gıda yardımında da bulunduk.” denildi.

Yapılan yardımlarda emeği geçen ve vesile olan herkese teşekkür edilen açıklamada, “Öncelikle Cizreli ihtiyaç sahibi ailelerimizin mağduriyetlerini ve Gıda Bankamızın faaliyetlerini ekranlarına taşımamıza fırsat veren Rehber TV`ye, program yapımcılarına ve tüm çalışanlarına teşekkür ediyoruz. Allah kendilerinden razı olsun. Hayırseverlerimiz de yaptıkları bağışlarla Cizreli yetim ailelerimizin sevinçlerine bizi ortak kıldıkları için kendilerinden de Allah razı olsun. Allah ecirlerini kat kat versin. Nitekim bir hadisi şerifte Peygamberimiz “Sadaka verenin rızkı artar ve duası kabul olur” dediğini tekrar hatırlatarak kendilerine bu kârlı kazancın mübarek olmasını diliyoruz.” denildi.

Dernek yetkilileri,  son olarak yardım bağışında bulunmak isteyen ve bir takım nedenlerden dolayı bağışlarını halen derneğe ulaştırmayan hayırseverlerin bağışlarını yapmak istediği zaman da tekrardan mağdur ve muhtaç ailelere ulaştıracaklarını bilgisini verdiler.  (İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir