• DOLAR 32.585
  • EURO 34.861
  • ALTIN 2495.217
  • ...
Diyarbakırlılar Kutlu Doğum Mewlidini heyecanla bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Diyarbakır`da düzenlenecek Kutlu Doğum Mewlidi`nin hazırlıkları sürerken, etkinlik öncesi duygu ve düşüncelerini İlke Haber Ajansı`na (İLKHA) aktaran Diyarbakırlılar, Kutlu Doğum etkinliğini heyecanla beklediklerini ifade ettiler.

“Etkinlik için şimdiden heyecanlanıyoruz”

Sur ilçesinde esnaflık yapan Aydın Kıran, Hz Peygamber`in (sav), bu tür etkinliklerle gündemde tutulabileceğini kaydederek, “Pazar günü yapılacak etkinlik için şimdiden heyecanlıyız. İnsanların bu etkinliğe daha fazla katılımlarını bekliyoruz. Onları bilgilendirmeliyiz. Çünkü yapılan etkinlikle Allah`u Teâlâ`yı ve Peygamberimizi hatırlıyoruz. Gönül isterdi ki yılda bir defa değil, 6 ayda bir yapılsın.” dedi.

“Peygamber aşkımız en üst seviyeye çıkıyor”

Kutlu Doğum etkinliklerinin Müslümanları bir araya getirmek gibi güzel yanının olduğunu söyleyen Neşet Çağlı, “Diyarbakır`daki bu etkinliklerle Peygamber aşkımız en üst seviyeye çıkıyor. Her yıl insan selinin buraya akması bizi mutlu ediyor. Bu etkinliklerin sürekli yapılmasını istiyorum.” ifadelerini kullandı.

“Peygamberin sevgisini haykırmak için oraya geleceğiz”

Hz Muhammed`i sevmenin dini bir vecibe olduğunu ve bütün Müslümanların mewlid etkinliğine katılması gerektiğini vurgulayan Cengiz Aydın, “Bu etkinliklere ve Allah Resulü`nün adının geçtiği bütün etkinliklere katılmak, imanın bir göstergesidir. Orada safımızı belli etmek adına da olsa büyük bir adımdır. Tövbe kapılarına yaklaşmaya dair güzel bir vesiledir. Pazar günü Peygamberin sevgisini haykırmak için oraya geleceğiz.” şeklinde konuştu.

“İnsanlarımız O`nu tanısaydı dünya bu kadar kötü olmazdı”

Etkinlikle birlikte Resulullah`ın (sav) hayatını bir nebze de olsa bilme imkânına kavuşacaklarını ifade eden Şeyhmus Temel ise duygularını şu şekilde aktardı: “Bu etkinlik çok güzel bir etkinliktir. Resulullah`ın hayatını tanıyacağız orada. Eğer bugün insanlarımız O`nu tanısaydı ve O`nu bilseydi, belki bugün dünya bu kadar kötü olmazdı. Hırsızlık olmazdı. Fuhuş olmazdı. Ben Kutlu Doğuma gideceğim, herkese de tavsiye ediyorum.”  

Hz Muhammed`in (sav) yeryüzüne gelmiş en şerefli insan olduğunu söyleyen Mehmet Yılmaz, ‘`İnsanlara Hz. Muhammed`i daha iyi, net bir şekilde ve O`nun büyüklüğünü anlatmaya çalışmalıyız. Biz O`nu örnek alıp O`nun gibi davranmalıyız. O`nun yaşadıkları bizim için büyük ders ve ibretlik şeylerdir. Eğer onun yaşantısını örnek alırsak, dünyada savaşlar olmaz, kimse kimseye hakaret etmez ve herkes huzur içerisinde yaşar.`` ifadelerini kullandı.  (Emrah Deniz, İzzettin Alagöz-İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir