• DOLAR 32.328
  • EURO 35.169
  • ALTIN 2301.724
  • ...
SON DAKİKA
Atatürk`ü kim öldürdü?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bu başlığı okuyan köktenkemalistler hemen atılabilir ve “Atatürk ölmediii, yüreğimde yaşıyooor” diyebilir, ama onları gerçek dünyaya davet edip Atatürk`ün ölümünün üzerinden tam 77 yıl geçtiğini de hatırlatmak istiyorum.

Ama meselemizin, ölümünden çok öldürülüp/öldürülmemesi olduğunu hatırlatayım. Öldürüldüğüne dair son haberler Yeni Şafak Gazetesinde çıktı. Gazete bazı belgelere dayanarak Atatürk`ün İsmet İnönü tarafından öldürüldüğünü iddia etti.

İki belge yayınladı Yeni Şafak.

“Gazetenin yayınladığı belgelerden biri İçişleri Bakanı Şükrü Kaya`nın 30 Haziran 1938`de, yani Atatürk`ün ölümünden 4,5 ay önce İsmet İnönü`ye gönderdiği yazı.
İddiaya göre Kaya, yazıda “Tahsis ettiğimiz doktorun görevini layıkı ile yaptığı kanısındayım” diyor ve birkaç cümle sonra “Her şey yolunda ve mecrasında seyir etmektedir. Sizleri Cumhurreisi olarak görmek arzusu hepimizde hasıl olmuştur. Hürmetle ellerinizden öperim efendim.” diye yazıyor.

İkinci belge ise  CHP Genel Sekreteri Kasım Gülek ile ilgili.

Gazeteye göre Gülek, 26 Şubat 1959 tarihindeki yazısında daha sonra İçişleri Bakanlığı da yapacak olan Hıfzı Oğuz Bekata`yı nazik bir şekilde uyararak “Atatürk`ün zehirlendiğine ilişkin raporu” başkalarıyla paylaştığı için Bekata`ya tepki gösteren Gülek, “Bu konu seni de beni de aşar, altından kalkamayız. Sen de altında kalırsın ben de. Birileri de altında kalır. Geçmişte yapılan hataları telaffi etmemizin ihtimali dahi olmadığını iyi bilmektesin” diye yazıyor.”

Belgeler böyle; ama biz meseleye başka bir açıdan yaklaşmak istiyoruz.

Atatürk`ün ölümünden yaklaşık 10 ay önce kendisine “siroz” teşhisi konmuştu.

Kısa süre sonra onu muayene eden 5 doktor da aynı teşhiste bulundu “Alkolden uzak durmasını” tavsiye ettiler. O ne alkolden uzak durdu ne de devlet idaresinden…

Neticede bu hastalıktan dolayı öldüğü söylendi. Bana göre de Atatürk öldürüldü, ama onu öldürenler çok kişiden oluşuyor.

-Hatay meselesinden dolayı canını sıkan Suriyeliler onun katili.

-Onunla içki sofrasına oturup, sabahlara kadar onu da oturtanlar onun katili.

-Kendisi saraylarda yaşarken, halkının bir kısmının sefalet içinde olması onun katili.

-Onu ilahlaştırıp ölümsüzlük zannına kaptıranlar, onun katili.

Yani demem o ki, fazla meseleyi eşelemeyin, daha birçok katile rastlayabilirsiniz.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir