• DOLAR 32.342
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2322.298
  • ...
Umut-Der Fakir Ailelere 4 TON Kurban Eti Dağıttı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN -Yaptığı yardımlarla tanınan ve kurulduğu günden bu yana yaptığı yardımlarla fakir ve kimsesiz insanların umut kapısı olan Umut-Der Gıda Bankası, bu bayramda da fakir ve yardıma muhtaç kimselerin yüzünü güldürdü. Toplamda 2 bin 900 aileye et dağıtımında bulunan Umut-Der bugün saat 09.00`da 45 araç ve 90 kişiden oluşan dernek üye ve gönüllüsüyle mahalle mahalle dolaşarak fakir ve kimsesiz muhtaç ailelere et dağıttı.

Umut Der`in organizasyonuyla, Batman`da 25 büyük baş hayvan 50 küçükbaş hayvan kesildi. Kurban çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Umut-Der Genel Başkanı İsa Aydın, her yıl olduğu gibi bu yıl da Batman`da hayırsever insanların kendilerine müracaat ettiğini ve kesecekleri kurbanların etlerinin halka dağıtılmasında aracı olmalarını istediğini söyledi.

Haftalardır kurban faaliyetlerini sürdüren Umut-Der üye ve gönüllüleri, büyük bir fedakârlık göstererek herkesin bayramlaştığı bayramın birinci ve ikinci gününde fakirlere et dağıtmak için büyük bir fedakârlık gösterdi. Umut-Der`in kurban çalışması neticesinde paketlenen kurban etleri bugünkü dağıtımla son buldu.

Dernek olarak yaptıkları kurban yardımıyla ilgili açıklamada bulunan Umut-Der Genel Başkanı İsa Aydın, "Kurban bayramın birinci ve ikinci günü bildiğiniz gibi mezbahanede idik. Çalışmalarımızda 90 gönüllümüz ile sağlığa uygun şartlarda kestiğimiz kurbanlıkları 1,5 kg şeklinde 2 bin 900 yüz paket halinde muhtaç ailelere dağıttık. Dağıtımda dernek ve gönüllülerimize ait 45 araç kullandık." dedi.

Van`da ve Somali`de yaşanan felaketler nedeniyle Umut Der`in ve yardımseverlerin yardımlarının daha çok oralara yönlendiğine dikkat çeken Aydın, "Bu yüzden bu yıl kurban bağışında önceki yıllara göre azalma oldu." ifadelerini kullandı.

Kurban etlerinin dağıtımı sırasında muhtaç ailelerin Umut Der yöneticilerine sıcak ve samimi tavırları dikkat çekti. Muhtaç aileler Umut Der yöneticileri ile bayramlaşarak çeşitli ikramda bulundular.

M. Sait Çelik - İLKHA

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/28856.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/28855.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/28854.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/28853.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/28852.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/28851.jpg

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir