• DOLAR 32.487
  • EURO 34.96
  • ALTIN 2431.709
  • ...
Tarsus Müftülüğü`nden kutlu doğum programı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tarsus ilçe Müftülüğü, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Tarsus Kapalı Spor Salonunda saat 19.30'da bir program düzenledi. 

Katılımcılara teşekkür ederek, haftanın önemi ile ilgili kısa bir konuşma yapan ilçe Müftüsü Hayri Erenay, "Biz gerçekleştirdiğimiz Kutlu Doğum etkinlikleri ile salonları, meydanları, bahçeleri kısaca hayatın tüm alanlarını peygamberimize olan sevgi ve muhabbetimize şahit tutmak istiyoruz.” dedi.

İlçedeki toplu taşıma araçlarının, Türkiye`de bir ilke imza atarak Kutlu Doğum Haftası münasebeti halkımı ücretsiz taşıdığını ifade eden Erenay, "Görevlilerimiz ve taşıt şoförleri araçlarına binen her yolcuya, 'Hz. Muhammed (sav) adına bu gün ücret istemediğimiz gibi şu Kur`an-ı Kerim'i sizlere hediye ediyoruz. Bu gün süre zarfından siz dahil tüm yolcularımıza aynı uygulamayı yaparak 10 bin adet Kur`an-ı Kerim hediye edeceğiz` dediler. Tabii ki insanımız bu jest karşısında sevindi ve çok şaşırdı” ifadelerini kullandı.

Programa konuşmacı olarak katılan Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Kahraman, Hz Muhammed'in (sav) birlikte yaşama ahlakından örnekler sundu.

Kahraman, “Ey birliğimizi bozanlar, Ey dirliğimize kastedenler, Hz. Muhammed`in (sav) sancağı altında bu aziz millet birleştikçe bu hain emellerinize ulaşamayacaksınız. Birliğimiz ve dirliğimiz bizim dinimiz ve imanımızdır. Bundan asla vazgeçmeyiz. Yüce Allah Hz. Muhammed'i (as) bütün insanlığa göndermiştir. Dini, dili, ırkı, mezhebi ve meşrebi ne olursa olsun bütün insanlar şu dünyada insanca yaşama hakkına sahiptir. Dünyada huzur arayanlar, birlik ve dirlik arayanlar bu erdemleri ancak Hz. Muhammed Mustafa da bulabilirler. Bu asla bir hamaset değil, tarihi bir hakikatin ta kendisidir. Bizim peygamberimiz insanları bir ve kardeş kılmada tarihin şahit olduğu en büyük örnektir. İnsanlık adına insana ulaşacak hangi güzellik varsa Hz. Muhammed (as) hep orada olmuştur.” Şeklinde konuştu.

Program İlçe Müftülüğü Tasavvuf Musikisi korosunun seslendirdiği ilahi ve ezgilerin ardından yapılan dua ile sona erdi. (A. Hakim Kurt - İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir