• DOLAR 32.34
  • EURO 35.112
  • ALTIN 2307.62
  • ...
Eski KPSS savcısı için HSYK`ya suç duyurusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA - KPSS'de usulsüzlük iddialarını soruşturan Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkman, daha önce soruşturmayı yürüten eski Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Şadan Sakınan hakkında Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na (HSYK) suç duyurusunda bulundu.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre Erkman, şikayet dilekçesinde, 2010 KPSS'ye ilişkin "delil niteliği taşıyan sınav kitapçıklarının imha edildiğini", "Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneğindeki aramaya katılan şüpheli polis memuru Ömer G'nin, aramadan bir gün önce dernek kurucularından Mehmet Hanefi S'yi aradığını ve aynı gün dernekteki bilgisayarlara format atıldığını" belirtti ve Sakınan'ı bunlarla bağlantılı suçladı.

Şüpheli Öner G'nin ifadesi ve bilgisayarlara format atıldığını gösteren TÜBİTAK raporunu da ekleyen Erkman, suç duyurusunda, Sakınan'a "örgüt üyeliği" veya "örgüte bilerek isteyerek yardım etme" suçlamalarından hangisinin yöneltileceğinin HSYK'nın takdirine bırakıldığı belirtildi.

KPSS'de usulsüzlük iddialarına ilişkin soruşturma, Sakınan tarafından başlatılmış ve dosya yaklaşık 4 yıl kendisinde kalmıştı.

AA

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir