• DOLAR 32.524
  • EURO 34.909
  • ALTIN 2431.048
  • ...
 Van`da Muhammedi sevda dalga dalga yayılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu il Koordinatörlüğü sözcüsü Recep Karabulak, hafta sonu düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğine katılarak meydandaki coşkuya ortak olan Vanlılara teşekkür etti.

Halkın Kutlu doğum etkinliğine teveccühlerinin artarak devam ettiğini belirten Karabulak, "Her sene etkinliğimiz coşkuyla heyecanla geçiyor. Bu yıl gerçekleştirdiğimiz etkinlikte, hava muhalefeti dahil birçok olumsuzluk yaşandı ancak buna rağmen heyecan ve çoşku had safhadaydı. Halkımız etkinlik alanından memnun bir şekilde ayrıldı. Bizim için de önemli olan budur. Bir nebze de olsa insanlarımıza Hz Peygamberden (sav) bir şey verebilmişsek, oraya gelen insanlara salavat ve zikir çektirmişsek, bizim için en büyük kazanç budur." şeklinde konuştu.

“25 noktada etkinlik düzenleyeceğiz”
Van Bölge Koordinatörlüğü olarak çalıştıklarını ve birçok noktada etkinlik düzeyeceklerini söyleyen Karabulak, "Van Bölge Koordinatörlüğü olarak Bitlis dahil olmak üzere birçok ilçede ve noktada etkinliğimiz var. Ğevaşa bağlı bir köyde birkaç köy toplanıp kutlu doğum etkinliği yapacağız. Bununla beraber Cumartesi günü Hoşap`ta ve aynı gün Erçiş`te programımız olacaktır. Muradiye, Balaban, Erçek başta olmak üzere toplamda 25 yerde etkinliğimiz olacaktır.”dedi.

“Bizlere telefon açarak Kutlu Doğum etkinliği talep eden yerler var”
Kendilerini birçok ayrı noktadan arayarak Kutlu doğum etkinliğinin yapılması için talepte bulunanların olduğunu söyleyen Karabulak, "Okullar bizi arayarak talepte bulunuyor. Köylerden bizi arayanlar var. Platform olarak bu işe gönül vermiş insanlar olarak bu tür etkinlikler yapıyoruz. Bizim amacımız Resulullah'ı (sav) tanıtmak, hatırlatmak ve peygamberden (sav) bir şeyleri insanlarımıza vermek olduğu için insanlar bizler de nasıl böyle bir etkinlik yapabilirizin hesabını yapıyorlar. Bizler de gücümüz nispetinde eğer o gün etkinliğimiz yoksa yardım ediyoruz. Şuanda kesinleşen 25 yerimiz var. Ancak dediğim gibi hergün insanlar etkinlik düzenlememiz için bizleri farklı noktadan arıyorlar.” diye konuştu.

Etkinliklere katılımın ve etkinlik alanlarının her yıl katlanarak arttığını belirten Karabulak, son olarak, "Etkinlikler yıllara göre değerlendirildiğinde hem etkinlik sayısı olarak hem katılım olarak sayının yükseldiğini görüyoruz. Yaptığımız etkinlik noktalarında bir artış olduğunu görüyoruz. İnsanların bu etkinliklere Hz. Peygambere (sav) olan muhabbetlerinden dolayı teveccühü vardır. Bizler bunu net bir şekilde görüyoruz. İlk etkinliği düzenlediğimiz 2006 senesinde sadece bir yerde yapmıştık. Şuanda 25 yerde yapıyoruz. Allah (cc) nasip ederse bu etkinliklerimiz devam edecektir. Kutlu doğum etkinlikleri köylere, mahallelere, beldelere kadar yayılmış durumda.” dedi.    (İlyas Akkoş - İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir