• DOLAR 32.324
  • EURO 35.105
  • ALTIN 2300.905
  • ...
Suriyeli mültecilere yönelik Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kayapınar Müftülüğü organizesiyle Suriyeli mülteciler için Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi. Büyük ilgi gösterilen etkinlik, Suriyeli bir kız çocuğunun Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Etkinlikte Suriyeli çocuklara, Hz Muhammed'in (sav) hayatı ve örnek kişiliği anlatılırken, ilahiler ve şiirler seslendirildi.

Programda ihtiyaç sahibi Suriyeli ailelere Diyarbakır İl Müftü Vekili Abdurrahim Aytaç tarafından hediyeler verilirken, çocuklar ise palyaçolar tarafından neşelendirildi.

“Bize düşen görev onlara Ensar olmaktır”

Konuk olarak programa katılan Diyarbakır İl Müftü Vekili Abdurrahim Aytaç, ihmal edilen küçücük çocukların gözlerinin içinde mutluluğun resmi olduğunu söyledi.

Çocukları neşelendirmenin dertlerine ortak olmanın çok önemli olduğunu söyleyen Aytaç, “Çocuklarla ilgilenmek, onların sıkıntılarını gidermek insana huzur verir. İnsanı mutlu eder. İnşaallah, gördüğüm manzara bunu gösteriyor. Çocuklara yönelik daha fazla etkinlik olsun. Çocuklarla daha fazla ilgilenmek gerekiyor. İnşaallah, bu anlamda etkinliklerimiz olacak. İnsanlar yerlerinde yurtlarında rahat bir şekilde yaşarken, bir şekilde yurtlarından çıkmaya mecbur edilmişler. Mallarını mülklerini canlarını kurtarma pahasına bırakıp geldiler. Bize düşen görev de onlara ensar olmaktır.” dedi.

Hançeri Güzel Camii İlahi grubunun ilahiler seslendirdiği program, dua ile sona erdi. (M. Sıddık Bilge - İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir