• DOLAR 32.501
  • EURO 34.558
  • ALTIN 2492.259
  • ...
Diyarbakır'da sağlık yürüyüşleri devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sağlık Bakanlığının sürdürdüğü 2015 Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı Programı kapsamında, Diyarbakır Halk Sağlığı Müdürlüğü, Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Şubesi Obezite birimi tarafından organize edilen yürüyüş etkinliği devam ediyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü Seyrantepe Sentetik Atletizm Pisti’nde gerçekleştirilen etkinliğe HalkSağlığı Müdürü Doktor Fatih Mehmet Aslan, Şube Müdürleri ve müdürlük çalışanları yoğun ilgi gösterdi.

“Obezitenin önlenmesi için düzenli egzersiz yapılmalıdır”

Sağlık sorunlarına karşı düzenli olarak yürüyüş yapılması gerektiğini belirten Halk Sağlığı Müdürü Doktor Fatih Mehmet Aslan, “Kronik hastalıkların ortak risk faktörlerinden birisi olan fiziksel hareketsizlik dünya genelinde ölüme neden olan risk faktörleri sıralamasında dördüncü sırada yer almakla birlikte obezitenin ana nedenlerinden birisidir. Bu yüzden fiziksel aktivitenin arttırılması sadece bireysel değil toplum sağlığının korunması açısından önem arz ettiğinden, toplum tabanlı bir yaklaşım gerektirmektedir. Çağımızın hastalığı obezitenin önlenmesinde sağlıklı beslenme kadar düzenli egzersiz yapmakta önemlidir.” ifadelerini kullandı.

“Her yaştan insanların rahatlıkla yapabileceği en kolay spor faaliyeti yürüyüştür”

Yürüyüşün, koroner kalp hastalığı ve felç riskini de ciddi anlamda azalttığını ifade eden Aslan sözlerini şöyle noktaladı: “Kas ve kemikleri kuvvetlendirmekte, özellikle ileri yaşlarda kadınlarda görülen kemik erimesini önemli derecede azaltmaktadır. Günlük 30 dakika orta hızda yapılan egzersiz pek çok kronik hastalıkların oluşum riskini azaltmakla birlikte, ideal kiloya ulaşmada ya da kiloyu korumada, metabolik hızı arttırmakta, stres ve depresyondan uzaklaştırma gibi pek çok faydası olmaktadır.  Toplum da  özel donanım ve ders gerektirmeyen, güvenli, basit ve ücretsiz bir egzersiz olan yürüyüşün önemini vurgulamak, sağlık üzerine etkileri hakkında farkındalık oluşturmak amacı ile yürüyüş etkinliklerimiz yıl boyunca devam edecektir.” şeklinde konuştu.

Diyarbakır Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafındankatılımcılara yürüyüş sonrası su, broşür, kitap ayracı dağıtıldı.  (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir