• DOLAR 32.597
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2506.451
  • ...
Ağrı`nın kurtuluş yıldönümü kutlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Erzurum Caddesinde başlayan tören, Kültür ve Kongre Merkezi`nde devam etti. Törende konuşan Vali Musa Işın, Rusların ve Ermenilerin bölgede bir işgal hareketine giriştikleri yıllarda büyük zulümlerin yaşandığını belirtti.

Zulme uğrayan bölge halkının büyük bir kısmı muhacir olduğunu ifade eden Vali Işın, "Ermeni ve Rusların işgaliyle ilgili büyüklerimizden çok hikaye dinledim. Büyüklerimiz, yolda çok insanın öldüğünü söylüyor. Gidenlerin orada çok acı ve ıstırap çektiklerini yine büyüklerimizden duyduk. Bir kısım insanların orada vefat ettiklerini biliyoruz. 6 yıl sonra geri döndüklerinde köyde taş üstünde taş kalmadığını görüyorlar ve tekrar köyü inşa ediyorlar. Adıyaman`a gittim, orada Erzurum ve Ağrılıların olduklarını söylediler. Onlar da oraya muhacir olarak gitmiş, oraya yerleşmiş ve bir daha geri dönmemişler. Dolayısıyla o dönemlerde çok büyük ıstırap yaşanmıştır. O yıllarda Ermeniler daha çok katliam yaptı.” dedi.

Vali Işın`ın konuşmasının ardından öğrenciler şiirler okudu. Programda daha sonra okullar arası şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere protokol tarafından ödül verildi.

Kutlamalara Ağrı Valisi Musa Işın, 12. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Yaşar, vali yardımcıları Rıza Gençoğlu ve Taner Tengir, İl Milli Eğitim Müdürü Hatem Dursun, daire amirleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir