• DOLAR 32.496
  • EURO 34.616
  • ALTIN 2497.949
  • ...
Bingöl bağımsız adayı Şahin`den esnaf ziyaretleri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Seçim çalışmaları kapsamında Solhan ilçesinde bulunan Hür Dava Partisi`nin desteklediği bağımsız aday Said Şahin ilçe esnaflarına yaptığı  ziyaretler sırasında, ahlak ve inanç temelli bir siyaset anlayışı geliştirmeyi hedeflediklerini belitti.

 Ziyaretlerde esnafın yoğun ilgisiyle karşılaşan Şahin, seçime girme nedenleri ve partilerinin siyaset anlayışı gibi konularda halkı bilgilendirdi.  

Siyasetin, toplumsal sorunların çözümünde güçlü araçlardan biri olduğunu belirten Şahin; “Siyaset yolunda kullanılırsa hayır olarak netice verir, şer yolunda kullanılırsa da şer üzerine netice verir. Çünkü idare ile ilgili bir meseledir. İdareye giden yolun aracıdır, siyaset.  İdarenin başında hayır ehli olursa, toplumun genelinde hayır oluşur. Nihayetinde biz insanlar yaratılış olarak, Allahu Teâlâ`nın önümüze koyduğu adaletle ilgili sorumlu varlıklarız.  Adaleti tesis etmekle sorumlu olan insanlarız. Dolayısıyla adalet, ancak en güçlü bir şekilde idarede olmakla gerçekleşebilir.” dedi.

“Çıkar ve Menfaat üzerine siyaset canavarlıktır”

Siyasetin çıkar ve menfaatler üzerine kurulmasının canavarlıkla eşdeğer olduğunu belirten Şahin, “Yapılan yanlışların karşısında durmak istiyoruz. Bu çerçevede bu toplumun bu siyasete ihtiyacı vardır. Yoksa menfaat üzerine siyaset canavarlıktır. Hele hele kişinin çıkarı üzerine, grubun çıkarı üzerine ve partinin çıkarı üzerine siyaset canavarlıktır. Biz diyoruz ki hakkın ve halkın çıkarı ön planda olsun” şeklinde konuştu.

“Ahlak üzerine siyaset geliştirelim”

Şahin, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: “Ahlak üzerine bir siyaset geliştirelim, oy üzerine değil. Oyları alayım da nasıl olursa olsun anlayışı olmamalıdır. Oy alma elbette hedefimizde olacak. Ama bunu yaparken ahlakımızdan ve inancımızdan asla taviz vermeyeceğiz.  İlke ve prensiplerimizden asla taviz vermeyeceğiz. Bu çerçevede bir siyaset istiyoruz.”

“Baraj sorunundan dolayı Seçimlere Bağımsız giriyoruz”

Seçimlere bağımsız adaylarla girme nedenlerini de açıklayan Şahin, “Baraj sorunu olmasaydı seçimlere parti olarak girerdik. Yüzde 10 baraj engeli nedeniyle seçimlere bağımsız adaylarla girme kararı aldık. Bu bağlamda 9 ilde Hür Dava Partisinin(HÜD PAR) desteklediği Hür adaylarla seçime gireceğiz inşallah” ifadelerini kullandı.

“Bingöl için bizi uygun gördüler”

Bingöl`den aday gösterilmesinin nedenlerine de değinen Şahin, açıklamasının devamında, “Bingöl ili için kişisel özeliklerimizden dolayı aday olarak bizi uygun gördüler. Aile itibarıyla Bingöl`ün Genç ilçesinden göç edip Palu`ya gitmişiz. Zaten köyümüzde Genç ilçesine yakın Ekrek köyüdür. Geçmişte Bingöl Merkezde Türkçe öğretmenliği yaptım. Hem din, dil ve kültür olarak Bingöl`lü sayılırız ve Bingöl`le iç içeyiz. Bingöl`ün temsiliyeti konusunda bir sorun olmaz inşallah. Gayret edip çalışacağız. Bingöl`lü kardeşlerimizin desteklerini isteyeceğiz. Hür adayların meclise girmeleri halinde meclisin rengi değişecektir. Ahlak temeli siyaset anlayışıyla meclisin rengi değişecek. Mecliste İslami muhalefet boşluğu var. Mecliste çıkıp İslami ilkeler doğrultusunda bir siyaset ve bir varlık ortaya koymak lazım. Yani iktidara yaptığı icraatların İslam`a uygunluğu veya uygunsuzluğuyla birlikte yol gösterilmesi ve bu konuda uyarılması lazım. Biz biliyoruz ki İslam bir toplumun reçetesidir. İnsanlığın   reçetesi, huzurudur. Var olan tüm sorun ve sıkıntılar İslam`dan uzaklaşmaktan kaynaklanmaktadır. Bu yüzden İslam`ın özüne dönüşü  sağlayacak bir temsiliyetin mecliste olması gerektiğine inanıyoruz. Hakları, hukukları idareyle ilgili olduğu için bizlerde diyoruz ki bütün insanların hak, hukuk meselesi idarede bitiyorsa orada biz de İslam`ın öncelediği en güzel şekilde adaleti önceleyerek bir İslami muhalefet, İslami duruş sergilemeyi düşünüyoruz. Bu amaçla Hür Dava Partisinin desteklediği hür adaylar üzerinden Hür Dava Partisinin siyasetinin bu ülkeye çok şey kazandıracağına inanıyoruz. Bu düşünceyle girdik bu seçimlere. Rabbim hayırlı kılsın inşallah. Bu toplum ve insanlar için ne hayırlıysa rabbim onu nasip etsin diyoruz.” şeklinde konuştu.

Öte yandan Şahin ve beraberindeki partililer, ziyaretleri kapsamında Solhan İlçesinde yayın yapan Solhan Haber ile Solhan Sesi gazetelerini de ziyaret ederek, yayın hayatlarında başarılar diledi. (Nihat Kanat-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir