• DOLAR 32.602
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2498.367
  • ...
Nusaybin HÜDA PAR`dan Enfal operasyonu açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hür Dava Partisi Nusaybin ilçe   Başkanı Halil Talayhan  Irak Kürdistan`ında Irak Sosyalist Baas Partisitarafından ‘Enfal operasyonu` adı altında Kürtlere yönelik yapılan katliamın yıldönümü münasebeti ile bir basın açıklaması yaptı.

Söz konusu basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Irak sosyalist Baas Partisi lideri Saddam Hüseyin`in emri ile Kimyasal Ali lakaplı Ali Hasan el-Mecid`in yönetiminde 14 Nisan 1986 tarihinde başlatılan ve amacı Irak Kürdistan`ındaki Müslüman Kürt halkını ortadan kaldırmak olan Enfal adı altında bir operasyon başlatılmış, bu operasyon 1989 tarihine kadar sistematik bir şekilde devam etmiştir. Bu operasyon öncesi 1983`te kadınlar Musul ve Erbilde zorunlu ikamete tabi tutulmuş, 8 bin erkek çöle sürülüp, açlık ve susuzluktan öldürülmüştür. Sosyalist rejim tarafından Doka baraj gölünün kapaklarının açılması ile başlayan katliam 185 bin insanın ölümü ile sonuçlanmıştır. Bu operasyonda 4 bin 665 köy, bin 800 okul, 300 hastane, 3 bin camii ve 27 kilise yıkılmak suretiyle, Kürdistan`da köylerin yüzde 90`ı yerle bir edilmiştir.

Halepçe bu katliamın en küçük bir parçasıdır. Müslüman ve mazlum Kürt halkına yapılan bu zulüm, sözde medeni dünyanın gözleri önünde ve batının işbirlikçi uşaklarına verdiği silahlarla gerçekleşmiş olup, insanlık tarihine kara bir leke olarak geçmiştir. Biz Hür Dava Partisi olarak, bu katliamı unutmadığımızı ve unutmayacağımızı, bir kez daha buradan ilan ediyoruz. Bu katliamı gerçekleştiren katilleri ve onları destekleyen emperyalist, sömürgeci güçleri lanetliyoruz

Bugün İslam coğrafyasını mezhep ve ırkçılık adı altında kan deryasına çevirmek isteyen, kardeşi kardeşe kırdıran başta ABD ve İsrail olmak üzere, tüm sömürgeci güçler, emellerine asla ulaşamayacaklardır. Bu katliamın şehitleri olan Müslüman kardeşlerimize Allah`tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyoruz. Halkımızın başı sağ olsun.”  (Cihat Şayık-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir