• DOLAR 32.346
  • EURO 35.164
  • ALTIN 2309.069
  • ...
SON DAKİKA
Antalya`nın Elmalı ilçesinde Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sunuculuğunu İbrahim Türk`ün  yaptığı program,   Osman Küçükaydın Hoca`nın okuduğu Kur-an`ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından programın açılış konuşmasını, Antalya  Umut Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği (Umut Der) Genel Sekreteri  Osman Yıldırım Hoca yaptı.

Hz Muhammed`in,  Peygamberliğinden önceki ve sonraki hayatından kesitler sunarak her konuda eşsizliğini ve önderliğini vurgulayarak, “Hz Muhammed, Hacerül Esved taşının yerine konulması konusunda kabileler arasındaki anlaşmazsızlıklarını gidererek eşsizliğini bir kez daha göstermiştir.” dedi.

Programa katılan Umut Çocuk İlahi Grubu`nun seslendirdiği birbirinden güzel ilahileri ile programa katılanların beğenisini kazandı.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Araştırmacı-Yazar  Yusuf Tutak, “Eşsiz önder Hz. Muhammed`in, 23 yıllık peygamberlik hayatı boyunca yılmadan çok büyük fedakarlıklar gösterip İslam dinini insanların gönlüne yerleştirmek için çaba sarf etmiştir. Resulullah`ın (sav) ömründen sadece bir geceyi örnek vereyim. Yanında Hz. Ebubekir ve Hz. Ömer ile beraber, Hac mevsiminde Hacca gelen kabilelerin çadırlarını tek tek gezerek  İslam`ı anlatmak adına, çok büyük çaba göstererek, çadırlardan kovulmasına rağmen, sabaha kadar bıkmadan çadırları tek tek gezmiştir.” şeklinde konuştu.

Umut İlahi gurubunun seslendirdiği ilahi ve ezgiler ile salondaki  coşku doruğa ulaştı.

Program Osman Küçükaydın Hoca`nın yaptığı dua ile sona erdi. (Şahabettin  Şimşek-İLKHA )








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir