• DOLAR 32.354
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2322.886
  • ...
TÜBİTAK`a 145 kişi usulsüz alınmış
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA: TÜBİTAK soruşturmasında, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının, "bakanlığın bilgisi olmadan personel alınamayacağına" ilişkin  31 Aralık 2013' tarihli genelgesine rağmen kuruma 145 kişinin usulsüz alındığı belirlendi.

Edinilen bilgiye göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince dün sabah düzenlenen operasyonla gözaltına alınan ve emniyetteki sorgusunun ardından sevk edildiği mahkeme tarafından serbest bırakılan eski TÜBİTAK Başkanı Yücel Altunbaşak, ifadesinde kurumda yaşananlara ilişkin bilgi verdi.

Emniyetteki ifadesinde, kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmediği öğrenilen Altunbaşak'ın, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın 31 Aralık 2013 tarihli "bakanlığın bilgisi olmadan personel alınamayacağına" ilişkin genelgeyi, kendisine ulaştıktan sonra alt birimlere gönderdiği ve usulsüz personel alımlarından bakanlık müsteşarının aramasıyla haberdar olduğunu söylediği öğrenildi.

Altunbaşak ifadesinde, 17 Aralık sürecinden yaklaşık 3 ay önce, TÜBİTAK Başkanlığı sırasında, o dönem BİLGEM Merkez Başkanı olan Hasan Palaz  hakkında  "paralel yapı" ile bağlantılı olduğu yönünde duyum aldığını, bunun üzerine görüştüğü Palaz'ın kendisine "evet sohbet toplantılarına katılıyorum" dediğini anlattı. Palaz'ın bu görüşmelerde kendisine söz konusu yapıyla bağlantılı bir kaç kişinin ismini vererek kendisine üstü kapalı  "mesaj" vermeye çalıştığını söyledi.

TÜBİTAK'a usulsuz personel alımının bilgisi dışında yapıldığını ve kendisi haricinde personel almaya yetkili kişilerin Hasan Palaz ile Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsü Başkanı Osman K. ve eski TÜBİTAK Başkanının Özel Kalem Müdürü  Eren Y. olduğunu savunan Altunbaşak, bakanlık genelgesinin sümen altı edilerek 145 kişinin projelerde görevlendirme adı altında işe alındığını sonradan öğrendiğini söyledi. Altunbaşak, işe alımların genelgenin yayımlandığı tarihten önce yapılmış gibi gösterildiğini de aktardı.

Diğer zanlı Osman K. ise ifadesinde, bakanlık genelgesinden haberi olmadığını, kendilerine bu konuda bir tebliğ yapılmadığını söylediği öğrenildi.

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir