• DOLAR 32.598
  • EURO 34.795
  • ALTIN 2497.065
  • ...
"Turizm yolu barış, kardeşlik ve kalkınma yoludur"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman`da  bu yıl 39.`su düzenlenen ‘Turizm Haftası` kutlamaları, yapılan bir programla İl Kültür Merkezi Konferans Salonunda start aldı. Programa, Vali Azmi Çelik, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet İhsan Aslanlı, kamu kurum müdürleri, STK`lar ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet İhsan Aslanlı, “Turizm yolu barış, kardeşlik ve kalkınma yoludur.” dedi. 

Aslanlı, “Her sene çeşitli etkinliklerle kutlanan Turizm Haftası`nı bu kez farklı bir konsepte hazırladık. Medeniyetlerin çıkış noktası olan Mezopotamya`nın bir parçası olan ilimizin doğal, kültürel ve sosyal güzelliklerini gün yüzüne çıkararak bu güzellikleri de ülkemize ve dünyaya tanıtmaya çalışacağız. Batman halkının turizm konusunda bilinçlenmesini sağlamak hedeflerimizin arasında yer alacaktır. İşte Turizm Haftasının amaçlarından bir tanesi de budur. Birçok medeniyetin çıkış noktası ve aynı zamanda birçok medeniyete başkentlik yapmış açık hava müzesi konumundaki Hasankeyf`in ulusal ve uluslararası tanıtımımızın yanı sıra merkez ve diğer dört ilçemizin de sahip oldukları tarihi ve doğal güzelliklerini farklı çalışmalarla tanıtmaya kararlıyız.” dedi. 

Aslanlı, sözlerine şöyle devam etti: “İlimizin kültür envanterini çıkarmak için çalışmaya başladığımızı huzurlarınızda ifade etmek isterim. Kültür envanterine sahip olacak olan ilimizin turizmi daha da gelişecektir. Özellikle önümüzdeki aylarda açılışını planladığımız Müzemiz, Müze Park projesiyle ilgi çekeceği kuşkusuzdur. Gerek müzemiz gerek ise son yıllarda sağlık turizminde sağlanan gelişmeler önümüzdeki günlerde yatırımcıların dikkatine sunmak isterim. Turizm alanında yapılacak olan yatırımlar hem yatırımcı için hem de ilimiz için verimli yatırımlar olacağı konusunda şüphemiz yoktur. Bu kentte hepimiz yaşıyoruz. Bu kenti daha iyi tanıtmak hepimizin ortak görevidir.”

39`uncu Turizm Haftasının ülkenin birliğine ve bütünlüğüne bölgenin ve ilin huzuruna vesile olması temennisinde bulunan Aslanlı, “Turizm yolu barış, kardeşlik ve kalkınma yoludur.” dedi.

Program sonunda Vali Azmi Çelik, 15-22 Nisan 2015 tarihleri arasındaki Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi.  (M. Fatih Akgül-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir