• DOLAR 32.581
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2509.826
  • ...
Adıyaman Yelkovan köyünde Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden Kâhta Çağrı-Der tarafından ilçeye bağlı Yelkovan (Hemzeyin) köyünde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Abdullah Yılmaz`ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Peygamber Sevdalıları İlahi Grubu`nun Kürtçe Mevlid-i Şerif okumasıyla devam etti.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Kâhta Çağrı-Der Başkanı Mehmet Aydın, Kürtçe yaptığı konuşmasında kendilerini Nisan ayına kavuşturduğu için Allah`a hamdettiğini söyleyerek “Nisan ayına girdiğimizde her taraf Muhammedi sevdayla coşuyor. Bizler Peygamberin hayatını iyi okuyup anlamalıyız, yoksa O`nun mücadelesini anlayamayız.” dedi.

Sahabelerin hayatının güzel örneklerle dolu olduğunu belirten Aydın, “Sahabeler, O`nu o kadar çok seviyorlardı ki, ayağına bir dikenin batmasına bile razı olamıyorlardı. Hz Sümeyra`ya bakın. Uhud savaşında babasını ve oğullarını şehit vermiştir. Ama onun tek derdi Resulullah`tı. Bizler ne kadar şükretsek, hamd etsek azdır. Bizler öyle bir Peygamberin ümmetiyiz ki, bütün kâinat O`nun yüzü suyu hürmetine yaratılıyor.” şeklinde konuştu.

Etkinlik, Medine Çocuk ilahi Grubu`nun seslendirdiği ilahilerden sonra Musab Aydın`ın yaptığı dua ile sona erdi.  (Mehmet EREN - İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir