• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Diyarbakır Kutlu Doğum Mewlidi`ne hazırlanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`da, Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından 19 Nisan Pazar günü düzenlenecek ‘Kutlu Doğum Mewlidi` için hazırlık çalışmaları başlatıldı.

Platform gönüllüleri, Newroz Parkı Miting Alanı`nda yapılacak mewlide davet amacıyla kentte çeşitli yerlere pankartlar astı.

İş yerlerine, caddelerdeki kavşaklara, köprülere, dolmuş ve otobüslerin camlarına, ‘Eşsiz Önder Hz. Muhammed`in (sav) Kutlu Doğum Mewlidine Davet` şeklinde yazan brandaların asıldığı görüldü.

Konu ile ilgili İlke Haber Ajansı`na (İLKHA) konuşan Peygamber Sevdalıları Platformu Diyarbakır Koordinatörü Cemil Cahit Ünsal, Kutlu Doğum Mewlidi için hızlı bir şekilde çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

“Çalışmalarımız gayretle devam ediyor”

Ünsal, “Yapacağımız mewlid etkinliği için tüm kardeşlerimiz gayret ve çaba içerisindedir. Malum Diyarbakır`daki Kutlu Doğum etkinliklerine her yıl yüz binlerce Peygamber sevdalısı eşlik etmektedir. Bu nedenle çalışmalarımıza hız kesmeden, gayretle devam ediyoruz. Şehrin çeşitli yerlerine, cadde ve sokaklara brandalar asıldı. Üst geçitlere, köprülere, ayrıca müsait olan bazı binalara da asıldı. Yine caddelerde, sokaklarda, esnaflarımıza davet amaçlı afişler asılmış durumda. 200 bine yakın el ilanı ve bin 500 civarındaki Kutlu Doğum CD`lerimizi bugün itibariyle dağıtacağız. Bu vesileyle Peygamber Sevdalısı halkımız Pazar günkü etkinliğimize davet edilecek.” dedi.

“Tüm halkımızı etkinliği davet ediyoruz”

Tüm Diyarbakırlıları mewlid etkinliğine davet ettiğini belirten Ünsal, şu ifadeleri kullandı:

“Bazı esnaf kardeşlerimizin çeşitli kampanyalar başlattıklarını duyduk. Bu durum gerçekten bizi sevindiriyor. Peygamber Sevdalıları Platformu`nun amaçlarından bir tanesi de nisan ayı boyunca her tarafta Peygamber efendimizin konuşulması. İslam ümmetinin diriltilmesi için gerekli gayret ve mücadeleyi sarf ediyoruz. Diyarbakır etkinliği için çağrıda bulunmak istiyorum. Tüm meclislerde, kurumlarda, evlerde, meclislerde, sivil toplum kuruluşlarında Peygamber efendimizin konuşulmasını istiyoruz. Ayrım gözetmeden herkese davetimizi ulaştırmaya çalışıyoruz. Tüm halkımızı etkinliği davet ediyoruz.” (Emrah Deniz/M. Sıddık Bilge-İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir